vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

jan kovačič Svet24.si

Predsednica izbrala novega generalnega sekretarja

litijska-stavba Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jure-pavlič Njena.si

MasterChef: Jureta šokirali oboževalci

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da ...

KŠ, 25.06.2024 09:18:20

Kako dolgo bo morala Kate Middleton še prestajati naporno zdravljenje?

Delite na:
Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da ...
Kaj nam je želela sporočiti? Profimedia / KŠ

Kate Middleton se je naveličala pritiskov in divjih ugibanj in se (tudi zato) spet začela pojavljati v javnosti. Vendar pa njeni podaniki in na splošno oboževalci kraljeve družine še naprej neprestano iščejo informacije o njenem zdravstvenem stanju, drugi pa razvijajo neverjetne teorije zarote – med drugim tudi, da ženska, ki se je pojavila, sploh ni ona ... No, pa lepo po vrsti. 

Kako se počuti?

Kate Middleton še ni povsem premagala bolezni, vendar se zdi, da je stanje manj resno kot pred mesecem dni. O tem je prepričana Alisa Anderson, nekdanja tajnica kraljice Elizabete II. O protokolu ve marsikaj in tako je komentirala princesino sodelovanje na Trooping the Colour: »Kate je naredila preobrat. Pred nami je še dolga pot, vendar do zdaj vlada splošni optimizem.« Za revijo Ok Magazine je pojasnila, da njen videz kaže, da se je nekaj spremenilo, verjetno na bolje. Vitka, a nasmejana … Kate je imela dovolj moči, da se je prepustila vsem ustreznim obredom, od vožnje s kočijo z otroki do pozdrava z balkona ob koncu vojaške parade ob kraljevem rojstnem dnevu 15. junija.

Princ William, Kate Middleton (3).jpg
Princ William, Kate Middleton
Profimedia

Specialist za onkologijo, doktor Karol Sikora, je za GBNews spregovoril o operaciji in pooperativnem obdobju. To je obdobje velike negotovosti, je pojasnil in poudaril, da so bili zdravniki naprošeni, naj se izogibajo vsakršnim špekulacijam. Kljub temu je gotovo, da je prestala operacijo trebuha, zaradi katere je nato morala opraviti preventivno kemoterapijo.

»To običajno traja vsaj šest mesecev (vrnitev k polnim kraljevim dejavnostim se zato ne pričakuje pred jesenjo). Dan, ko se zdravite, ni najhujši, toda naslednji dan se lahko počutite zelo utrujeno. Na žalost je vse nepredvidljivo.« Besede dejansko potrjujejo besede princese, ki je odkrito govorila o »dobrih in slabih dneh«.

Pozitivni znaki in Williamovo veselje

Do vrnitve v normalno stanje bo torej preteklo še nekaj časa, vendar so pozitivni znaki vseeno vidni. Eden od njih je predvsem Williamov odnos. Princ se je v teh mesecih odpovedal številnim uradnim obveznostim, na koncertu Taylor Swift pa je bil poln veselja.

Tudi njegova žena Kate je za očetovski dan posnela in objavila nežno fotografijo, na splošno pa par izžareva določen optimizem. Vzpenjajoča se pot še ni končana, a čeprav je pred njo še veliko mesecev, preden bomo lahko rekli, da je ozdravljena, se zdi, da je najhujše za njo. 

kate, kraljeva-družina, karel-iii
Na paradi ob kraljevem rojstnem dnevu v Londonu tudi princesa Kate
Profimedia

Teoretiki zarot pa so spet na pohodu

Na nedavni slavnostni prireditvi Trooping the Colour so se pojavile špekulacije, da naj bi bila Kate Middleton, vojvodinja Cambriška, pravzaprav nekdo drug, oziroma bolje rečeno, na prireditvi naj bi bila njena precej mlajša dvojnica. Teorije zarote so se razširile, potem ko so opazovalci ugotovili, da je bila Kate videti precej mlajša kot običajno. Nekateri teoretiki menijo, da je bila Kate zamenjana z dvojnico, kar naj bi bilo subtilno nakazano tudi z njenim oblačenjem.

Kate Middleton je na javnem dogodku izgledala nenavadno mlado, kar je sprožilo govorice o možni upor
Kate Middleton je bila na javnem dogodku videti nenavadno mlada, kar je sprožilo govorice o možni uporabi dvojnice.
Profimedia

Vojvodinja je na slavnosti in na balkonu nosila obleko, ki je močno spominjala na lik Elize Doolittle iz muzikala My Fair Lady. Teorije zarote trdijo, da je to jasen subliminalni znak, da so pravo Kate zamenjani z dvojnico. Eliza Doolittle je namreč v muzikalu preprosta cvetličarka, ki jo profesor Henry Higgins spremeni v prefinjeno damo. Zgodba govori o preobrazbi in menjavi identitete, kar naj bi po mnenju teoretikov služilo kot metafora za domnevno zamenjavo Kate Middleton.

My fair lady - film, ki naj bi razrkival pravo resnico!
My fair lady - film, ki naj bi razkrival pravo resnico!
Profimedia

Te teorije temeljijo predvsem na videzu vojvodinje, ki je bila po mnenju nekaterih opazovalcev na prireditvi videti veliko mlajša in svežega videza. Čeprav ni konkretnih dokazov, ki bi podkrepili te trditve, so se špekulacije razširile po družbenih omrežjih in različnih spletnih forumih.

Kate je nosila obleko, ki je spominjala na kostum Elize Doolittle iz
Kate je nosila obleko, ki je spominjala na kostum Elize Doolittle iz My Fair Lady, kar so nekateri videli kot namig na njeno zamenjavo. Na tej fotografiji Audrey Hepburn.
Profimedia

Povezava z muzikalom My Fair Lady je za teoretike zarote še posebej zanimiva, saj film raziskuje teme razrednih razlik, identitete in osebnega razvoja. Menijo, da bi bila takšna preobrazba popoln način za prikritje zamenjave osebe. Vendar pa je treba poudariti, da so te trditve zgolj špekulacije brez trdnih dokazov.

kate, kraljeva-družina, karel-iii
Kraljeva družina
Profimedia

Kot vedno pri takšnih teorijah zarote ostaja vprašanje, koliko resnice je v ozadju in koliko gre za domišljijo ter interpretacijo naključnih dogodkov in podobnosti. 

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg