vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

901177_veznaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

kš, 26.06.2024 11:11:55

»Pohlepna in brezsrčna!« Svetlolasa vplivnica je mladeniču, ki trpi za avtizmom, vzela kar 12.000 evrov. Spoznala sta se na Instagramu.

Delite na:
Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!
Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika. instagram

27-letna britanska vplivnica Hannah Louise Hill je bila obsojena na deset mesecev zapora, ker je prevarala 36-letnega moškega, ki trpi za avtizmom. Spoznala ga je na družbenih omrežjih in ga na Instagramu zapeljevala: »Boš moj 'sugar daddy'?« V približno šestih mesecih ga je ogoljufala, tako da si je izmišljevala različne zgodbe, med drugim tudi o svoji mrtvi materi.

S svojimi »zlonamernimi lažmi« (vključno s solzami za »mrtvo materjo«) ji je uspelo izkoristiti 36-letnega moškega, ki ga je spoznala na spleta, in ga ogoljufala za 10.000 funtov (skoraj 12.000 evrov), zaradi česar je bila obsojena na 10 mesecev zapora.

Lepotička je izginila z družbenih omrežij.
Lepotička je izginila z družbenih omrežij.
instagram

Angleška prevarantka Hannah Louise Hill je šest mesecev lagala in goljufala nesrečnega moškega, kar je namestnik sodnega izvršitelja Robert MacRae opisal kot »manipulativno, brezsrčno in pohlepno kaznivo dejanje«. Po rekonstrukciji britanskega sodišča je moški na koncu izčrpal vse svoje prihranke in za štirinajst dni zamujal s plačilom najemnine.

Odvetnica Lauren Taylor je pojasnila, da je vplivnica 36-letnika najprej kontaktirala na Instagramu in ga vprašala: »Boš moj 'sugar daddy'?« Ta izraz se nanaša na moške, ki izmenjujejo denar ali darila v zameno za (pogosto spolne) storitve z dekleti, običajno mlajšimi od njih.

Tako se je nasmihala, ko so jo aretirali.
Tako se je nasmihala, ko so jo aretirali.
Instragram

V tem primeru mu je 27-letnica ponudila, da mu v zameno za denar pošlje svoje fotografije in videoposnetke. »Takoj ji je poslal 200 funtov, vendar je obtoženka potarnala, da jih ni nikoli prejela, zato ji je poslal še 200 funtov,« je razkrila odvetnica, »čeprav je denar v resnici prejela na svoj bančni račun. To je bila le še ena od njenih manipulativnih laži.«

'Mrtva' mati in denar za pogreb

Hillova si je nato izmislila zgodbo, da se njena mati zdravi v Združenem kraljestvu in da potrebuje denar za potovanje, da bi jo obiskala. Pozneje je lagala, da je umrla za rakom in da potrebuje več denarja za udeležbo na pogrebu na Škotskem ter za plačilo odvetnikom, ki se ukvarjajo s prodajo hiše njenih staršev.

Starši bodo poplačali njene dolgove

Ugotovili so, da je žrtev med marcem in septembrom 2023 obtoženki nakazala skupaj dobrih 11.000 evrov. Sčasoma so njene laži prišle na dan in vse skupaj se je dobesedno zrušilo. Njeni starši so se zavzeli za poplačilo dolga, njeni odvetniki pa zagotavljajo, da »jo je globoko sram in da ji je za svoja dejanja resnično žal. Resnično ne more razumeti, zakaj je ravnala tako, kot je,« je pojasnil njen odvetnik Mike Preston.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg