sara rutar Svet24.si

Zmagovalka kuharskega šova pričakuje dojenčka

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

Mura Nafta Ekipa

Vroče že pred prekmurskim derbijem: glejte, kako...

Klemen Bunderla Njena.si

Riba, raca, rak: Bunderla v oddaji prisoten več, ...

pogacar Ekipa

Sveti Tadej! Ko je videl, kaj je nad Pogačarjem, ...

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

KŠ, 26.06.2024 18:22:36

Bili smo na državni proslavi! No, bil je mojster fotografije Primož Lavre, ki je v svoj objektiv ujel kar nekaj ključnih in zabavnih trenutkov te državne slovesnosti.

Delite na:
Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje
Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo. Primož Lavre

Ob 33. obletnici osamosvojitve in pred dnevom državnosti so po Sloveniji potekale številne slovesnosti. Vrhunec je bila tudi letos osrednja državna proslava, na kateri je bila slavnostna govornica predsednica republike Nataša Pirc Musar. Ta je v trenutnih negotovih časih in ob temnih oblakih na obzorju poudarila pomen skupnosti v vseh njenih podobah. Izzive lahko po njenem prepričanju premagamo le skupaj, zato moramo vsak dan dokazovati, da smo skupnost. 

nataša pirc musar
Slavnostna govornica predsednica republike Nataša Pirc Musar.
Primož Lavre

Izbira prave obleke

Po teh fotografijah sodeč lahko z gotovostjo rečemo, da je bilo glamurozno, čustveno in tudi zabavno. Nekaterim so misli med prepevanjem izbranih glasbenikov in glasbenic najbrž tavale drugam, drugi so se z veseljem pozibavali ob ritmu dobre glasbe, spet tretji so srečali stare kolege in pokramljali. Veliko pa je bilo takih, ki so komaj čakali, da se na rdeči preprogi pojavi ona, Tina Gaber, partnerica premierja Roberta Goloba. Marsikdo se je spraševal, kako se bo letos oblekla, in tudi tokrat je bila res čudovita. Obleka v zeleni barvi je s kombinacijo rdeče preproge, črne premierjeve obleke in belih detajlov nekako spomnila na to, kar se dogaja daleč od nas … Čeprav morda nenamerno ali pa nas je tiste, ki mislimo, da je stanje na tem svetu postalo nevzdržno, tudi nekoliko navdihnila in s premierjem vlila kanček upanja, da se bosta še naprej zavzemala predvsem za mir, ki je ključnega pomena za celotno človeštvo. Sicer je res, da Tina Gaber večkrat javno poudari, da je to, kar se dogaja v Palestini, nujno potrebno ustaviti, in to takoj, ter pri tem ne skriva svojih čustev.

No, prelepo obleko, ki jo je oblikovala Jerneja
No, prelepo obleko, ki jo je oblikovala Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy, je morala nekoliko privzdigniti.
Primož Lavre

Skratka, če se vrnemo na nekoliko lahkotnejše tematike, premierjeva partnerica je pozneje na Instagramu objavila, da je obleka precej dolga in da bo pot po rdeči preprogi zanjo lahko pravi izziv. Zato je, kot je videti na fotografijah, obleko večkrat privzdignila. Skratka, poglejte si izbor zabavnih in zanimivih fotografij naše politične smetane in lepih dam, ki so že skoraj tako glamurozne in krasne kot tiste z evropskih dvorov. Mar ne? 

Kot na odru Viktorjev
Kot na odru Viktorjev
Primož Lavre

Opozorilo: Nekateri podpisi fotografij v tej zbirki so hudomušni in namenjeni zabavi. Kljub temu spoštujemo slovesnost državne proslave. Verjamemo, da tudi kanček humorja včasih ne škodi in lahko pripomore k prijetnejši izkušnji ... Pa dajmo se malo pozabavati: 

Dobra volja je najbolja!
Dobra volja je najbolja!
Primož Lavre

Ti, ti, ti ...
Ti, ti, ti
Primož Lavre

Moja, moja ..
Moja, moja ...
Primož Lavre

Uf, kdaj se bo že začelo ...
Uf, kdaj se bo že začelo ...
Primož Lavre

Ej, kje si?
Ej, kje si?
Primož Lavre

Hmmm, sva ugasnila vse luči pred odhodom iz stanovanja?
Hmmm, sva ugasnila vse luči pred odhodom iz stanovanja?
Primož Lavre

Mmmmmm
Mmmmm
Primož Lavre

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg