ryan wesley routh Svet24.si

Poskus atentata: s puško v grmovju je Trumpa ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Kolumna
Beetlejuice Beetlejuice

Beetlejuice Beetlejuice

Mitja Reichenberg, 03.09.2024 09:46:51

Delite na:

Beetlejuice Beetlejuice (orig. Beetlejuice 2) je prihajajoča ameriška fantastična komična grozljivka, ki jo je režiral Tim Burton po scenariju scenaristične ekipe Alfreda Gougha in Milesa Millarja, ki temelji na zgodbi Gougha, Millarja in Setha Grahame-Smitha. Gre za nadaljevanje kultnega filma Beetlejuice (1988) in drugi film franšize Beetlejuice, v katerem igrajo Michael Keaton, Winona Ryder in Catherine O'Hara, ki ponovno predstavljajo svoje vloge skupaj z novimi člani zasedbe Justinom Therouxom, Monico Bellucci, Jenno Ortega in Willemom Dafoejem.

Beetlejuice je spet nazaj! Če povzamemo: po nepričakovani družinski tragediji se tri generacije družine Deetz vrnejo domov v Winter River. Še vedno obsedena z Beetlejuiceom, se Lydijino življenje obrne na glavo, ko njena uporniška najstniška hči Astrid na podstrešju odkrije skrivnostni zemljevid mesta in se naključju odpre portal v onstranstvo. Z nevarnostjo, ki se kuha v obeh svetovih, je samo vprašanje časa, kdaj bo nekdo trikrat izrekel ime Beetlejuice in nagajivi demon se bo vrnil, da bi sprostil svoj edinstven kaos, kot vedno.

Film Beetlejuice Beetlejuice je 28. avgusta 2024 odprl 81. Beneški mednarodni filmski festival, v naše dvorane pa prihaja torej popolnoma svež. Keaton se torej vrača v svojo ikonično vlogo skupaj z oskarjevo nominiranko Winono Ryder (Stranger Things, Little Women) kot Lydia Deetz in dvakratno dobitnico nagrade Emmy Catherine O’Hara (Schitt$ Creek, Mrtva nevesta) kot Delia Deetz, z novimi člani igralske zasedbe Justinom Therouxom (Vojna zvezd: Epizoda VIII – Zadnji Jedi, Ostanki), Monico Bellucci (Spectre, filmi Matrica in še mnogo drugih), Arthurjem Contijem (Hiša zmaja) v svojem filmskem prvencu, z nominiranko za Emmyja Jenno Ortego (Wednesday, Krik VI) kot Lydijino hčerko Astrid in oskarjevim nominirancem Willemom Dafoeom (Nesrečna bitja).

Filmsko glasbo podpisuje seveda Danny Elfman, izredno znano ime velikega filmskega platna, med drugim tudi prvega Beetlejuice filma. In logično je, da je tudi nadaljevanju vdihnil svojo zvočno dušo.