minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Alex Volasko in njegova Lara Njena.si

Alex Volasko razkril, kako je spoznal svojo Laro

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Kako ostati povezan na Kitajskem: VPN ali eSIM? Kaj je boljša izbira?

Ivan Valtl, 12.09.2024 21:33:57

Za številne popotnike je dostop do interneta v tujini lahko izziv, še posebej v državah, ki omejujejo dostop do določenih spletnih vsebin in storitev. Ena izmed takih držav je Kitajska, ki je znana po svoji t.i. "Veliki kitajski požarni zid," ki omejuje dostop do Googla, Facebooka, Instagrama in drugih priljubljenih spletnih storitev. Na srečo obstajajo rešitve, kot sta VPN (Virtual Private Network) in eSIM kartice, ki omogočajo svobodno brskanje po spletu, kot da bi bili doma. V tem članku bomo predstavili možnosti za dostop do interneta na Kitajskem z uporabo Airalo eSIM in VPN storitev.

Delite na:
Kako ostati povezan na Kitajskem: VPN ali eSIM? Kaj je boljša izbira?
VPN Global Naslovna CU

Airalo eSIM: Preprosta rešitev za brezskrbno brskanje

Če vaša naprava podpira eSIM kartice, je Airalo odlična izbira za zagotavljanje internetne povezave v tujini. Airalo omogoča enostavno uporabo preko aplikacije, kjer lahko izbirate med različnimi podatkovnimi paketi. Naša ekipa je na poti iz Ljubljane prek Istanbula izbrala globalni paket, ki omogoča povezavo v 135 državah, vključno s Turčijo in Kitajsko. Čeprav je globalni paket nekoliko dražji od paketov, ki pokrivajo samo eno državo, zagotavlja brezskrbno potovanje brez potrebe po menjavi paketov.

Untitled - 2024-09-12T213204.115.png
Airalo paketi Global
CU

Poleg tega Airalo eSIM nudi pomembno prednost! Ima vgrajen VPN. To pomeni, da vam omogoča dostop do storitev, kot so Google, Facebook in druge, brez omejitev, tudi na Kitajskem. Naša ekipa je v mestih Shenzhen in Guangzhou brez težav uporabljala vse Googlove storitve. Zanimivo je tudi, da deluje celo pri deljenju internetne povezave (hotspotu), saj omogoča dostop do vseh storitev tudi napravam, ki so povezane prek vaše mobilne dostopne točke.

Untitled - 2024-09-12T213009.067.png
Airalo paketi Kitajska
CU

Kaj pa VPN?

VPN je še ena učinkovita rešitev za dostop do interneta na Kitajskem. Če uporabljate lokalne WiFi omrežja, kot so tiste v hotelih, kavarnah ali trgovskih centrih, boste za dostop do omejenih vsebin potrebovali VPN. Naša ekipa je preizkusila Surfshark VPN, ki se je izkazal kot zelo zanesljiv pri dostopu do vseh blokiranih vsebin na Kitajskem.

internet-4636842_1280.jpg
Surfshark VPN
CU

Kitajska sicer ponuja široko pokritost z WiFi signalom, vendar večina teh omrežij nima vgrajenega VPN. Zato je pomembno, da poskrbite za to, da imate lasten VPN že pred prihodom v državo. Kot rečeno, smo preizkusili VPN predvsem v tehnološko naprednih mestih Shenzhen in Guangzhou, ki ju pogosto imenujejo "kitajska Silicijeva dolina." V drugih regijah Kitajske pa je povezljivost z VPN-jem lahko drugačna.

computer-5628959_1280.jpg
Surfshark VPN
CU