amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

Samanta in Mate Njena.si

Ljubezen na vasi: Kmet nove sezone očaran nad ...

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Bossa de Novo se z izjemnim brazilskim pianistom Césarjem Camargom Marianom vrača v Ljubljano

Pe. T, 21.08.2024 16:36:52

26. avgusta, bo v Poletnem gledališču Križank koncert zasedbe Bossa de Novo v sodelovanju z izjemnim brazilskim pianistom Césarjem Camargom Marianom.

Delite na:
Bossa de Novo se z izjemnim brazilskim pianistom Césarjem Camargom Marianom vrača v Ljubljano
Bossa de Novo in César Camargo Mariano na lanskem koncertu v Križankah Darja Štravs Tisu

Zasedba Bossa de Novo, ki jo sestavljajo Primož Vitez na vokalu in tolkalih, Aljoša Kosor na klasični kitari, Marko Gregorič na kontrabasu, akustični baskitari in vokalu, Mitja Vrhovnik Smrekar na tolkalih in vokalu ter Sergej Ranđelović – RunJoe na tolkalih in vokalu, bo pripravila poseben koncert, posvečen predstavitvi skladb svojega novega albuma, ki je nastal v sodelovanju z izjemnim brazilskim pianistom Césarjem Camargom Marianom. Slednji se je zasedbi ponovno pridružil po lanskoletnem uspešnem nastopu na Ljubljana Festivalu, kjer so skupaj ustvarili nepozabno glasbeno izkušnjo. Za projekt je César Camargo Mariano pripravil nove priredbe klasičnih bossa nova skladb, ki raziskujejo izvor in zgodovino tega znamenitega brazilske glasbenega sloga.


Zasedba Bossa de Novo, ki deluje že od leta 2003, je uveljavljena ljubljanska jazz skupina, ki se osredotoča na ustvarjanje v slogu bossa nove, obenem pa raziskuje baladni jazz in prepleta afrobrazilske glasbene tradicije, kot je samba z ritmi cool jazza, značilnimi za zahodno ameriško obalo. Njihovo delo odraža globoko spoštovanje do glasbene dediščine, hkrati pa prinaša sodoben in svež pristop, ki navdušuje občinstvo po vsej Sloveniji in širše.
 
Brazilski pianist César Camargo Mariano je dosegel mednarodno kariero najvišjega razreda kot solist, skladatelj, producent in aranžer. Njegov uspeh je plod lastne intuicije, vztrajnosti in izjemnega talenta, zaradi česar je danes eden najbolj priznanih umetnikov Brazilije. Prvi natis plošče albuma bo posvečen Ljubljana Festivalu v znak hvaležnosti za podporo, zasedba pa pripravlja tudi popolnoma novo skladbo, ki bo ob premieri skladb albuma prvič predstavljena prav občinstvu 72. Ljubljana Festivala.