pes potovanje letalo Svet24.si

Pogoji za potovanja s hišnimi ljubljenčki v ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

lora klinc primoz roglic 19 Ekipa24.si

Soproga Primoža Rogliča je po njegovem odstopu ...

Zlatko: »Tudi mali ljudje si lahko dovolimo sanjati velike stvari«

C.U., 10.07.2024 10:04:59

Zlatko je napovedal veliki koncert Prek trnja do zvezd v Križankah, ki se bo na tem priljubljenem ljubljanskem prizorišču zgodil v soboto, 14. septembra. Prve vstopnice so že v prodaji. Glasbenik pa ob tem poudarja, da si želi občinstvu dati tisto, kar si zaslužijo.

Delite na:
Zlatko: »Tudi mali ljudje si lahko dovolimo sanjati velike stvari«
Zlatko za septembrski koncert obljublja predvsem veliko dobre glasbe. Luka Švigelj

Zlatan Čordić, znan tudi po svojem vzdevku Zlatko, je zagotovo eden najprepoznavnejših slovenskih raperjev. Njegova glasbena pot se je začela v mladosti, ko je začel ustvarjati rap glasbo, ki izraža socialne teme, osebne izkušnje, tudi iz odraščanja na ljubljanskih Fužinah, in kritiko družbenih razmer. Na sceni je aktivno prisoten že več kot 18 let, njegova najnovejša pesem Klepc laže pa je v tednu dni presegla 700 tisoč ogledov na platformi YouTube, številka pa je trenutno že presegla 800 tisoč ogledov in se hitro približuje milijonu. Trdno pa vztraja tudi na lestvici najbolj priljubljenih videospotov.

Septembra Zlatko prihaja na eno izmed najbolj zaželenih prizorišč v Ljubljani – v Križanke, kjer bo 14. septembra pripravil veliki koncert Prek trnja do zvezd. Na odru se mu bodo pridružili tudi številni gostje in razširjena glasbena skupina. Koncert je seveda namenjen predvsem ljudem, poslušalcem in ljubiteljem kakovostnega slovenskega rapa.

Prve najcenejše vstopnice so v prodaji od srede, 10. julija 2024. Za najcenejše »early bird« vstopnice boste odšteli 29 evrov (parter), na voljo pa so tudi vstopnice »fan pit«, kjer za ceno 49 evrov poleg mesta na območju »fan pit« prejmete tudi Zlatkov album.

Zakaj Križanke? »Križanke zato, ker si tudi mali ljudje lahko dovolimo sanjati o velikih stvareh. Naše odraščanje je zaznamovala Ljubljana in bili so večeri, ko smo z družbo na klopcah v parku pred Križankami poslušali koncerte različnih izvajalcev,« je ob tem povedal Zlatko in razkril, kaj si želi dati občinstvu, ki ga spremlja vsa ta leta. »Svojemu občinstvu želim dati tisto, kar si zaslužijo. Nepozaben in kakovosten glasbeni večer, za to pa so potrebni dobro ozvočenje, dobra luč in sanjska lokacija.«

Za glasbenikom je bogata karierna pot, polna tako vzponov kot padcev. Njegova glasba in njegova glasbena dediščina pa govorita sami zase. Kako na svojo pot gleda Zlatko? »Verjamem, da se stvari zgodijo same od sebe, moja naloga kot posameznika je samo, da delam, kar me veseli, in dajem vse od sebe. Saj veste, kako bom zaključil: Nasmej se, svet je lep.«

>>ZA NAKUP VSTOPNIC KLIKNITE TUKAJ<<

Zlatko, Prek trnja do zvezd 3
Dela tisto, kar ga veseli, in pri tem daje vse od sebe.
Luka Švigelj

Svet je lep vse do Julijana Maka

Svojo prvo ploščo Svet je lep je izdal leta 2007 in se z njo hitro uveljavil na slovenski rap sceni. Sledili so številni uspešni albumi, kot so Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče (2010), Julijan Mak (2020) in drugi. V dolgoletni karieri pa je izdal tudi številna sodelovanja, ki so se dobro zasidrala v slovensko glasbeno dediščino. Leta 2019 je svojo zgodbo skupaj s pisateljem Jurijem Hudolinom predstavil v biografiji O smehu Zlatka Čordića, ki govori o vzponu mladega fanta s Fužin, ki je izstopal s svojo vztrajnostjo in je svet videl v vsej lepoti.

Zlatko, Prek trnja do zvezd
Pesem Klepc laže je v le nekaj dneh presegla 700 tisoč ogledov na platformi YouTube.
Luka Švigelj

Njegova besedila so iskrena, poetična in pogosto provokativna, kar mu je prineslo širok krog poslušalcev. Poleg glasbe je aktiven tudi v družbenih in humanitarnih projektih ter je znan po tem, da vedno na glas pove svoje mnenje in stališče. Zlatko je tudi aktiven družbeni kritik in zagovornik človekovih pravic, kar se odraža v njegovih besedilih in javnem delovanju. Vsa ta leta pa ostaja pomemben glas v slovenski rap glasbi, saj nenehno prispeva k razvoju in prepoznavnosti tega žanra.