zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

»BBC-jevi šefi bi morali plačati za to!«

T. T., Vklop, 08.08.2018 19:01:52

Sir Cliff Richard (77), žrtev medijskega senzacionalizma, je v solzah dočakal odločitev sodišča v tožbi proti BBC-ju.

Delite na:
»BBC-jevi šefi bi morali plačati za to!«
Sir Richard je dobil nekaj zadoščenja na sodišču. Revija Vklop

Dom britanskega pevca Cliffa Richarda, ki je v mladosti ogreval srca mnogih s pop pesmimi in privlačnim videzom, so avgusta 2014 obiskali kriminalisti zaradi obtožb o spolnih napadih, ki so jih prijavili štirje moški in naj bi se dogajali med letoma 1958 in 1983. BBC je o policijski raciji posnel prispevek, po pevčevem mnenju žaljiv in vsiljiv, zaradi česar se je odločil, da vloži tožbo.

Višje sodišče v Londonu je pretekli teden odločilo v prid tožnika, s pojasnilom, da je BBC s svojim senzacionalističnim in populističnim poročanjem o pregledu glasbenikovega doma v Berkshiru kršil njegovo pravico do zasebnosti, ter zavrnilo BBC-jeve argumente, da je bilo poročanje o tem v dobro javnosti in da je šlo za svobodo govora. Sodišče je Richardu dosodilo 235 tisoč dolarjev odškodnine (pregon proti njemu so zaradi pomanjkanja dokazov opustili že leta 2016). Pevec, ki je ves čas odločno zatrjeval, da je nedolžen, je bil po razglasitvi sodbe vidno ganjen in je medije, ki so oblegali sodišče, po prebrani izjavi svojega predstavnika prosil le, naj mu oprostijo, saj da ne zmore dati izjave, ker se mora najprej pomiriti.

Preberite tudi: 10 predlogov za počitniški filmski maraton. Kliknite TUKAJ!

Pozneje je vendarle spregovoril za ITV News in priznal, da nikakor ni pričakoval, da se bo tako čustveno odzval na sodbo. »Nisem mogel govoriti, bilo mi je zelo težko. Eden mojih prijateljev mi je čestital, meni pa so oči napolnile solze. Vdor v moje stanovanje se je zgodil pred tremi leti, enajstimi meseci in štirimi dnevi, bil sem prepričan, da je vse to zame že preteklost. /…/ Nikdar še nisem občutil večjega olajšanja – ne le zase, marveč tudi za svojega menedžerja, tajnico, prijatelje in družino; vsi so trpeli skupaj z menoj in mislim, da si tega niso zaslužili. To je bilo težko obdobje, zelo stresno, zaspal sem in se zbudil z mislijo na to. Grozen čas. Ne morem verjeti, da je tega končno konec. Ne vem, zakaj so se spravili name. Nikdar nisem bil aretiran, ničesar nisem storil napak. V vseh teh letih nisem pil, nisem se drogiral, nisem skakal iz postelje v posteljo. Mislim, da sem bil vedno vzoren ambasador Britanije

Pevcu, ki si zaradi škandala ne bo nikdar zares opomogel, se je zunaj sodnih klopi že opravičila direktorica uredništva poročil in aktualnih informativnih oddaj pri BBC-ju, Fran Unsworth, ter napovedala, da se bodo na odločitev sodišča pritožili, pevec pa nasprotno meni, da bi morale zaradi tega, kar so mu storili, v osrednji britanski medijski hiši pasti številne glave.