avstrija, pct, covid Svet24.si

Nočni klubi bodo predvidoma zaprti vsaj do 9. ...

bencin, gorivo, točenje goriva Svet24.si

Sprememba, ki se bo poznala pri točenju goriva

princ harry Svet24.si

Harry in Charles po osmih mesecih brez stika le ...

pusnik jansa Reporter.si

Nenavadno »poslovanje« Janeza Janše in bivšega...

aleš-hojs Necenzurirano

V propagandni aparat SDS pred volitvami tudi denar...

tjaša-vrečič Njena.si

Kmetija: Tjašino bolečino rodila grenka ...

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Eden najbolj razvpitih primerov strašenja 20. stoletja …

kš, 31.10.2020 15:03:07

Nocoj je noč čarovnic in spodobi se, da si na ogledate vsaj eno grozljivko. Ne zamudite je nocoj na kanalu Epic Drama.

Delite na:
Eden najbolj razvpitih primerov strašenja 20. stoletja …
Hiša strahov v Enfieldu pr

Nova, skrajno srhljiva miniserija v treh delih Hiša strahov v Enfieldu, ki je prirejena po knjigi Guya Lyona Playfaira V tej hiši straši, temelji na enem najbolj dokumentiranih primerov poltergeista na svetu.

Serijo z zvezdniško zasedbo, med drugimi nastopajo Timothy Spall (Harry Potter, Kraljev govor), Matthew Macfadyen (Frost/Nixon, Prevzetnost in pristranost) in Juliet Stevenson (Zadeni kot Beckham, Nasmeh Mona Lise), bodo premierno in ekskluzivno predvajali na kanalu Epic Drama na predvečer vseh svetih oziroma na noč čarovnic, in sicer tri večere zapored, nocoj, 31. oktobra ter 1. in 2. novembra, ob 21. uri.

hiša-strahov-v-endieldu
Hiša strahov v Enfieldu
pr

Resnična zgodba o 11-letni deklici

Nastala je na podlagi resničnih grozljivih dogodkov, ki so se leta 1977 zvrstili v na videz običajni hiši v Enfieldu v Veliki Britaniji in prišli na naslovnice medijev po vsem svetu. Hiša strahov v Enfieldu prikazuje zgodbo o Janet Hodgson, predrzni enajstletnici, ki so jo preganjali paranormalni pojavi v vseh prostorih njenega doma. V hiši, v kateri naj bi strašilo, poleg Janet živijo še njena mati (samohranilka) Peggy Hodgson (Eleanor Worthington Cox), sestra Margaret (14) ter brata Johnny (10) in Billy (7). Težave družine Hodgson z duhovi se začnejo avgusta 1977.

hiša-strahov-v-endieldu
Hiša strahov v Enfieldu
pr

Čudno dogajanje

Potem ko je otroke spravila spat, Peggy nekega večera zasliši glasno udarjanje. Povzpne se v zgornje nadstropje, da preveri, kaj se dogaja. Margaret in Janet ji povesta, da se je komoda nerazložljivo premaknila z enega na drugi konec sobe in da se je slišalo trkanje izza zidov. Peggy se vznemiri in pokliče policijo. Tudi dva policista sta ob prihodu priča čudnemu dogajanju, ko se stol premakne, ne da bi se ga kdo dotaknil.

hiša-strahov-v-endieldu
Hiša strahov v Enfieldu
pr

Resnični primer, ki so ga preiskovalci vzeli pod drobnogled

Ta odmevni primer v naslednjih letih pritegne pozornost Društva za psihične raziskave (Society for Psychical Research). Na pomoč priskoči Maurice Grosse (Timothy Spall), preiskovalec nadnaravnega, ki si na vse moči prizadeva Janet obraniti pred mračnimi silami, v upanju, da bi mu to pomagalo sprejeti prezgodnjo smrt lastne hčerke. Neizkušenemu Grossu se pridruži Guy Playfair (Matthew Macfayden), strokovnjak za paranormalne pojave, in nato s skupnimi močmi skušata razvozlati bizarne in grozljive dogodke, ki so se zvrstili v hiši na naslovu 284 Green Street.