bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic Ekipa24.si

Uf, kakšne brutalne besede Luke Dončića po ...

Težki časi za TikTok!

Ivan Valtl, 02.05.2024 11:25:08

V zadnjem času se TikTok sooča z naraščajočimi težavami, med katerimi izstopa tudi potencialna prepoved dostopa do trgovine App Store, podobno kot se je to zgodilo igri Fortnite podjetja Epic Games.

Delite na:
Težki časi za TikTok!
TikTok CU

V letu 2020 je Epic Games izpodbijal Applov sistem plačil, ko je uporabnikom Fortnite omogočil nakup igralne valute neposredno na svoji spletni strani, s čimer so se izognili provizijam, ki jih Apple zaračunava za nakup prek App Store. Posledica tega je bila prepoved Fortnite na Applovih platformah.

fortnite
Fortnite
Epic Games

Podobno strategijo zdaj izvaja tudi TikTok. Razvijalec David Tesler je na Twitterju/X opozoril, da TikTok v fazi nakupa kovancev, ki služijo kot menjalna valuta v omrežju, predlaga uporabnikom, naj za polnjenje svojih računov uporabijo uradno spletno stran in se tako izognejo dražjim nakupom preko aplikacije. TikTok uporabnikom ob kliku na gumb "poskusi zdaj" ponudi pojavno okno, kjer lahko kovance kupijo z uporabo kreditne kartice, s tem pa obidejo Applov sistem plačevanja.

tiktok.jpg
TikTok
CU

To dejanje je še posebej pereče, saj se TikTok ne sooča le s pritiski tehnoloških omejitev, ampak tudi z geopolitičnimi izzivi. Predsednik Joe Biden je nedavno podpisal zakon, ki TikTok prepoveduje na območju ZDA, podobne ukrepe pa napovedujejo tudi v Evropi, kjer je predsednik Evropske komisije izrazil namen slediti primeru ZDA.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg