Ta teden kuhamo z igralko in voditeljico Valentino Plaskan
Z nami svoj priljubljeni recept, kuharske nasvete in trike vsak teden deli nov zvezdniški obraz. Mislite, da lahko njeno najljubšo jed pripravite bolje?
Tokrat nam je enega svojih najljubših receptov zaupala igralka Valentina Plaskan, ki trenutno igra v spletni seriji Dualizem. Kuhanje ima zelo rada, pravi, zlasti pa jo navdušujejo preproste in zdrave jedi, kakršna je tudi ajdova kaša z zelenjavo.
Ajdova kaša z zelenjavo
Sestavine:
ajdova kaša
bučke
korenje
tofu
čebula
indijski oreščki
kokosova maščoba
sol
šetraj
kajenski poper
čemaž
Priprava:
Ajdo skuhajte v rahlo osoljeni vodi. V vok dodajte kokosovo maščobo.
Narežite vso zelenjavo in tofu in jih dodajajte v vrstnem redu od najtrše do najmehkejše sestavine, najprej torej korenje, nato čebulo, tofu in bučke. Vse to pražite v ponvi, dokler se lepo ne obarva. Zelenjavo solite. Če je treba, ajdo odcedite, jo dajte nazaj v lonec, zmešajte zraven zelenjavo, nato dodajte še preostale začimbe.
Po potrebi dosolite oziroma naredite jed bolj pikantno.