bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Amerika tik pred prepovedjo TikToka

Ivan Valtl, 26.04.2024 13:39:49

V ZDA se približuje uveljavitev novega zakona, ki bi lahko pomenil prepoved družabnega omrežja TikTok, če lastnik, kitajsko podjetje ByteDance, ne proda svojega ameriškega oddelka podjetju izven Kitajske. Predlog zakona je v senatu prejel močno podporo z 78 glasovi za in 18 proti ter je zdaj na mizi predsednika Joeja Bidena, ki je že napovedal, da ga namerava podpisati.

Delite na:
Amerika tik pred prepovedjo TikToka
TikTok pixabay.com

Predsednica senatnega odbora za trgovino Maria Cantwell je ob glasovanju poudarila, da cilj zakona ni kaznovanje ByteDance ali TikToka, temveč zaščita ZDA pred tujim vohunjenjem in škodo, ki bi jo lahko povzročili na ameriških tleh. "Kongres deluje, da bi preprečil vohunjenje, nadzor, obrekovanje in škodovanje ranljivim Američanom, našim vojakom in vojakinjam ter vladnemu osebju," je dejala Cantwell.

Zakaj ameriška vlada ne dovoli uporabe tega družbenega omrežja?
TikTok
Ilona DolencPo poročanju Bloomberga ByteDance načrtuje pritožbo na ameriško sodišče, kar bi lahko proces uveljavitve zakona znatno podaljšalo. V primeru, da pritožba ne bo uspešna, je Reuters poročal, da ByteDance ne namerava prodati TikToka, ampak bi v skrajnem primeru raje umaknil družbeno omrežje s trga ZDA.

Dodatne publikacije, kot je The Information, navajajo, da ByteDance kljub temu razmišlja o možnih scenarijih prodaje ameriškega oddelka po zaključku pravnih bitk, ki bi lahko trajale od 9 do 12 mesecev.

Joe Biden
Joe Biden
Profimedia


Zakon o prepovedi TikToka zdaj čaka na odločitev predsednika Bidena, ki bi s svojim podpisom lahko odločilno vplival na prihodnost tega priljubljenega družbenega omrežja na ameriškem trgu.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg