Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Posladkajte se z vaniljevimi ocvrtki z borovnicami

M. S., Maja, 14.06.2018 16:01:09

Za krepke kosti, vitko postavo, mladostno kožo in fit možgane moramo jesti borovnice! Lahko pa se z njimi tudi posladkamo v slastnih vaniljevih ocvrtkih.

Delite na:
Posladkajte se z vaniljevimi ocvrtki z borovnicami
Revija Maja

Vaniljevi ocvrtki z borovnicami

70 min

Sestavine za 4 osebe:
100 ml belega vina
4 rumenjaki
1 noževa konica vanilje v prahu
1 ščepec soli
limonina lupina
150 g moke
1 beljak
130 g sladkorja
125 g borovnic
500 ml olja za cvrtje
1 strok vanilje
500 ml mleka
sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Zmešamo vino, en rumenjak, vaniljo v prahu, sol in limonino lupino. Dodamo moko in testo precedimo skozi sito.

2. Beljak stepemo v sneg in vmešamo 30 g sladkorja. Dodamo tekočemu testu in pustimo pol ure v hladilniku.

3. Vaniljin strok po dolgem razpolovimo in postrgamo sredico. Strok in sredico zavremo v mleku.

4. Preostale rumenjake in sladkor kremasto stepemo, prilijemo vroče mleko (strok vanilje odstranimo) in vse skupaj segrevamo nad parno kopeljo toliko časa, da dobimo gosto kremo.

5. Borovnice stresemo v testo in z žlico odmerjamo kupčke, ki jih v vročem olju zlato ocvremo. Ocvrtke odložimo na kuhinjsko brisačo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Preberite tudi: Osvežite se z domačim vaniljevim sladoledom. Kliknite TUKAJ!