balmoral 2 profi Odkrito.si

Šokantna novica o smrti princa Philipa

16-oliver dragojevic Svet24.si

To si je o Slovencih mislil Oliver Dragojević

tretje oko, akaša Petisvet

Akaški zapisi dostopni vsakemu, to je pot do njih

vodstvo UKC Svet24.si

Slovenski otroci umirajo, zdravniki pa se kregajo

vunjak dopust2 Svet24.si

FOTO: Dejan je vesel, da ga imajo za očetovega ...

Niall Horan in Hailee Steinfeld (1) Najstnica.si

Niall Horan in Hailee Steinfeld končno pokazala, ...

Petra_Kercmar_foto_Mankica_Kranjec Njena.si

Z njim na dopustu uživa Petra Krčmar

Kulinarika

Osvežite se z domačim vaniljevim sladoledom!

M. S., Maja, 11.06.2018 16:01:20

Komu se ne pocedijo sline ob misli na vaniljev sladoled? Kjer je vanilja, je življenje slajše!

Delite na:
Osvežite se z domačim vaniljevim sladoledom!
Dreamstime

Majin nasvet

Vaniljo je moč kupiti v različnih oblikah - kot posušen strok, ki v sebi skriva mehko temno sredico, kot tekočo esenco ali kot prah. Večina svetovne proizvodnje vanilje prihaja z otoka Madagaskar v Indijskem oceanu. Najbolj znana pa je burbonska vanilja z otoka Reunion.

Vaniljev sladoled

70 min

Sestavine za 6-8 oseb:
1 strok vanilje
250 ml polnomastnega mleka
250 ml sladke smetane
100 g sladkorja
6 rumenjakov

Priprava:

1. Vaniljin strok po dolgem razpolovimo in postrgamo sredico. Sredico in strok stresemo v mešanico mleka, smetane in 60 g sladkorja in zavremo. Na ugasnjeni kuhalni plošči pustimo pol ure.

2. Medtem preostali sladkor in rumenjake kremasto stepamo od 4 do 5 minut.

3. Iz mlečne mešanice odstranimo vaniljin strok in zavremo. Potem med stalnim mešanjem vlijemo v jajčno kremo, ki smo jo zlili v skodelico in postavili nad parno kopel. Segrevamo na 75 do 80 stopinj Celzija (pomagamo si s termometrom) in ves čas mešamo, dokler se masa ne zgosti.

4. Posodo postavimo v ledeno mrzlo vodo, in ko se masa ohladi, jo zlijemo v strojček za sladoled in ga vključimo za 35 do 40 minut.

5. Takoj postrežemo ali pa sladoled shranimo v zamrzovalniku.

Preberite tudi: Hrustljavi beluši s paradižnikovo salso za gurmane. Kliknite TUKAJ!