ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

To so pogodbe med Geneplanetom in Orbanovo vlado

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Osvežite se z domačim vaniljevim sladoledom!

M. S., Maja, 11.06.2018 16:01:20

Komu se ne pocedijo sline ob misli na vaniljev sladoled? Kjer je vanilja, je življenje slajše!

Delite na:
Osvežite se z domačim vaniljevim sladoledom!
Dreamstime

Majin nasvet

Vaniljo je moč kupiti v različnih oblikah - kot posušen strok, ki v sebi skriva mehko temno sredico, kot tekočo esenco ali kot prah. Večina svetovne proizvodnje vanilje prihaja z otoka Madagaskar v Indijskem oceanu. Najbolj znana pa je burbonska vanilja z otoka Reunion.

Vaniljev sladoled

70 min

Sestavine za 6-8 oseb:
1 strok vanilje
250 ml polnomastnega mleka
250 ml sladke smetane
100 g sladkorja
6 rumenjakov

Priprava:

1. Vaniljin strok po dolgem razpolovimo in postrgamo sredico. Sredico in strok stresemo v mešanico mleka, smetane in 60 g sladkorja in zavremo. Na ugasnjeni kuhalni plošči pustimo pol ure.

2. Medtem preostali sladkor in rumenjake kremasto stepamo od 4 do 5 minut.

3. Iz mlečne mešanice odstranimo vaniljin strok in zavremo. Potem med stalnim mešanjem vlijemo v jajčno kremo, ki smo jo zlili v skodelico in postavili nad parno kopel. Segrevamo na 75 do 80 stopinj Celzija (pomagamo si s termometrom) in ves čas mešamo, dokler se masa ne zgosti.

4. Posodo postavimo v ledeno mrzlo vodo, in ko se masa ohladi, jo zlijemo v strojček za sladoled in ga vključimo za 35 do 40 minut.

5. Takoj postrežemo ali pa sladoled shranimo v zamrzovalniku.

Preberite tudi: Hrustljavi beluši s paradižnikovo salso za gurmane. Kliknite TUKAJ!