cg_elektrika_2 Svet24.si

Država za subvencijo cen elektrike potrošila 241...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

kš, 30.06.2024 13:05:10

Kralj Karel se je po nesreči, ki se je zgodila njegovi sestri, princesi Anne, spet znašel v pravi nočni mori.

Delite na:
Skrivni načrt za vrnitev Harryja
Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno. Pogrešal naj bi Anglijo, svojo družino in predvsem svoje prijatelje. Profimedia

Monarhija je v trenutku izgubila še eno pomembno figuro in je še bolj oslabljena. Zato je nujno, da se Harry vrne v Veliko Britanijo, vendar z vsemi potrebnimi zagotovili, da ne bo povzročil zmešnjave. Zato Meghan Markle ni dobrodošla ... To pa je lahko zelo zelo težavno.

Prejšnji teden je po težkih mesecih zaradi bolezni kralja in valižanske princese v kraljevo družino vnesel dih pozitivnosti. Vrnitev Kate Middleton na parado Pozdrav zastavi (Trooping the Colour) in stalna prisotnost Karla in Camille na Royal Ascotu so vse pomirili glede težav krone in postopne vrnitve k normalnosti na dvoru.

Princ Harry in Meghan Markle ... Očitno sta zakuhala preveč težav.
Princ Harry in Meghan Markle - družina bi rada, da se princ vrne ... a brez Meghan.
Profimedia

Toda nesreča princese Anne, o kateri smo pisali na prejšnjih straneh, zaradi katere je morala s pretresom možganov v bolnišnico, je znova pokazala, kako ranljiva je trenutno monarhija. Pod dolgo vladavino Elizabete II. se kraljevi družini še nikoli ni zgodilo toliko nesreč na kupu. Seveda si kralj te nesreče zagotovo ni želel, saj je princesa strateška figura na dvoru in izjemno pomembna za vse obveznosti, ki jih ima družina.

Karel je, čeprav začasno, izgubil pomembnega člana kraljeve družine. Zato je še toliko bolj nujno, da se Harry lahko vrne v Veliko Britanijo in konkretno podpre monarhijo. Seveda po vsem, kar se je zgodilo, ne bo mogel imeti vodilne vloge, vendar bi njegova navzočnost blizu kralja okrepila podobo kraljeve družine kot notranje enote, sposobne prenašati napetosti ter zato trdne in osredotočene na zadeve, ki zadevajo dvor.

Zadnje čase si par pogosto izmenjuje ljubčke ...
Zadnje čase si par pogosto izmenjuje ljubčke ...
Profimedia

Po drugi strani je Karel vedno vztrajal, da s Harryjem najdeta način za spravo, vendar so zaradi nesporazumov, razočaranj in slabega razpoloženja na eni in seveda tudi na drugi stran vsi poskusi propadli. Poleg tega je njegov rdečelasi sin izjemno ranljiv in zato pač tudi precej nezanesljiv.

Je Harry res nesrečen?

O njem krožijo nasprotujoče si govorice; nekatere trdijo, da je Harry v Kaliforniji nesrečen, da se ne more navaditi na to življenje in da pogreša svoje stare angleške navade in zlasti prijatelje. Zato naj bi se odločil, da bo kupil hišo v Veliki Britaniji, da bo lahko videl tiste prijatelje, ki ga nikoli ne obiščejo, ker ne prenašajo njegove žene Meghan. Zamisel, da bi vojvoda našel dom v Londonu ali njegovi bližini, je všeč kralju, saj bi se tako Karel in Harry lahko srečala zunaj formalnosti palače, vendar ne na javnem kraju. Prav tako bi lahko Harry, ki bi imel svoj dom, lažje pripeljal s seboj svoja otroka Archieja in Lilibet. Kralj je namreč že večkrat izrazil željo, da bi se srečal in družil z vnukoma iz Sussexa, ki ju dejansko ne pozna in s katerima nima skoraj nobenega odnosa, kar ga izjemno žalosti, saj sta vendarle njegova kri.

Princ Harry s soprogo Meghan Markle, ki ga trdno drži za roko ...
Princ Harry s soprogo Meghan Markle, ki ga trdno drži za roko ...
Profimedia

Podrejen svoji ženi!

Drugi poznavalci kraljevih zadev pa menijo, da Harry tega načrta ne bo nikoli uresničil, saj je popolnoma podrejen Meghan. Ta seveda ne misli pustiti svojega moža, da bi se znova združil z bratom in očetom, saj bi to lahko njej prineslo cel kup nevšečnosti in preglavic. Zdi se celo, da lady Markle svojega moža nesramno hujska proti njegovi izvorni družini.

"Eeeeej, vračam se! No, če mi bo žena dovolila!!"
Profimedia

Kako izključiti Meghan?

Po drugi strani si kralj skrivaj prizadeva, da bi svojemu drugemu sinu pomagal pri nakupu hiše v Veliki Britaniji. Medtem ga je povabil na Balmoral, seveda z vso družino. Kralj si namreč želi, da bi se ga na gradu, ki ga je tako ljubila kraljica Elizabeta, srečali že v avgustu. Če bo Harry sprejel očetovo vabilo, bi lahko bilo bivanje na Škotskem odlična priložnost za dokončanje načrta. Vendar poznavalci menijo, da je malo verjetno, da bo Harry avgusta obiskal družino na gradu Balmoral, in to prav zaradi Meghaninega vpliva.

Princ Harry s soprogo Meghan Markle, ki ga trdno drži za roko ...
Princ Harry s soprogo Meghan Markle, ki ga trdno drži za roko ...
Profimedia

Zato mora kralj rešiti tako imenovani problem Markle. Kako mu bo to uspelo, še ni povsem jasno – dejstvo je, da bi jo kraljeva družina rada popolnoma izločila in se je za vedno znebila. Meghan pa je več kot odločna, da bo svojo družino in predvsem moža obdržala v sončni Kaliforniji!

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg