sara rutar Svet24.si

Zmagovalka kuharskega šova pričakuje dojenčka

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

Mura Nafta Ekipa

Vroče že pred prekmurskim derbijem: glejte, kako...

Klemen Bunderla Njena.si

Riba, raca, rak: Bunderla v oddaji prisoten več, ...

albert riera mm Ekipa

Novo presenečenje v Celju: Albert Riera pripeljal...

Kolumna
Nikoli ne izpusti

Nikoli ne izpusti

Mitja Reichenberg, 23.09.2024 12:21:37

Delite na:

​Pred nami je še ena dokaj premišljena grozljivka, ki se ukvarja z idejo zla. Lahko bi rekli, da gre tudi za dokaj klasično razumevanje večnega boja med tema dvema skrajnostma, vendar ima film v sebi še dodatno, bolj družinsko noto. Film Nikoli ne izpusti (Never Let Go) v nekaj manj kot dveh urah razkriva marsikaj nevidnega, vendar vedno prisotnega.


Na kratko: ko zlo začne prevzemati svet zunaj njihovega praga, je edina zaščita za mater (dobitnica oskarja Halle Berry, glavna igralka, 2001 – Monster’s Ball) in njena sinova dvojčka njihov dom in neomajna družinska povezanost. Da bi preživeli, morajo ostati povezani v vsakem trenutku – celo s pomočjo vrvi – povezani z drug drugim si vlivajo pogum, da se nikoli ne izpustijo. Vendar, ko eden od dečkov začne dvomiti o resničnosti zla, se začnejo vezi, ki jih držijo skupaj, trgati – kar sproži seveda bitko za preživetje.


Režiser filma je zveneče ime tega žanra: Alexandre (Jouan-Arcady) Aja. Je francoski filmski ustvarjalec, najbolj znan po svojem delu v žanru grozljivk. Mednarodno slavo si je pridobil s svojo grozljivko Krvava romanca (2003), režiral pa je tudi filme Opazujemo te (2006), Zrcala (2008), Piranja 3D (2010) in Plazenje (2019). Ker obvlada tudi izredno dinamično montažo, lahko pričakujete kar precej nenavadnih in hitrih sprememb, dokaj premišljene kadre in zvočne učinke. Torej vse, kar vsebuje dobra grozljivka.


Film je tudi zvočno zelo premišljeno in bogato opremljen. Posveča se detajlom, ki imajo skupaj s sliko vsekakor velik in izreden pomen, zvočno oblikovanje pa daje dokaj mračno in zatohlo intonacijo zatemnjeni sliki in odlični fotografiji. Morda je to vloga za Halle Berry, kot jo še nikoli nismo videli in nam jo kaže v novi luči. Najbolj zanimivo pa je, da je vse, kar je prikazano, dejansko lahko tudi resnično. No, skoraj vse.


Pripravite se torej na srhljivo zgodbo, polno napetosti in nepredvidljivih preobratov, ki vas bo držala na robu sedeža do zadnjega trenutka, obljubljajo distributerji.