nomag, aavtobus, črna Svet24.si

Ministrstvo glede stanja v javnem prometu: ...

dedovanje, hiša, nepremičnine Svet24.si

Spremembe zakona o dedovanju

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

1713874280-dsc03327-1713874187905 Reporter.si

Koder hodi Levica, tam še trava več ne raste: ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Kolumna
Deadpool in Wolverine

Deadpool in Wolverine

Mitja Reichenberg, 22.07.2024 10:05:59

Delite na:

​Deadpool & Wolverine je prihajajoči ameriški film o superjunakih, ki temelji na likih iz stripov Marvel Comics o Deadpoolu (aka Wade Winston Wilson) in Wolverinu (James Howlett-Logan), v produkciji Marvel Studios, Maximum Effort in 21 Laps Entertainment, distribuira pa ga (pričakovano) Walt Disney Studios Motion Pictures.


Film je pravzaprav nadaljevanje filmov Deadpool (2016) in Deadpool 2 (2018). Režiral ga je Shawn Levy po scenariju, ki ga je napisal z Ryanom Reynoldsom, Rhettom Reesom, Paulom Wernickom in Zebom Wellsom. Reynolds in Hugh Jackman sta v vlogi kot Deadpool oziroma Wolverine, poleg njiju pa še Emme Corrin in Matthewa Macfadyena. Verjamemo, da vsi, ki si bodo ta film ogledali, zelo dobro vedo, kdo sta oba super junaka. V novem filmu mora Deadpool najti način, kako rešiti svoj svet. Za pomoč se obrne na Logana, ki se predaja žalosti, depresiji in alkoholu, potem ko je izgubil vse – in sebe kot Wolverina ne želi nikoli več obuditi. Deadpool ga mora prepričati v sodelovanje, da ne bi tragično izginil vse, kar ima rad.


Film je ponovno kar divja dirka in fantastični roller coaster, sicer z nekoliko predvidljivimi zapleti in razpleti, pa vendar emocionalno dovolj raznolik, da zadovolji več kot dvourno gledanje. Filmsko glasbo je prispeval Rob Simonsen, ki je v preteklosti sodeloval s filmskim komponistom Mychaelom Danno, kar je vsekakor pustilo določen pečat. V filmu Deadpool in Wolverine sicer ni mnogo prostora za glasbene avanture, vendar se Simonsen dovolj premišljeno poda v to franšizo, da ne naredi kaj posebno dramatičnega, saj so (očitno) znani okvirji, znotraj katerih je potrebno film opremiti.


Če bi naj bil film nekakšna akcijska komedija in znanstvena fantastika obenem, potem lahko rečemo, da je prav prenos stripovskih junakov tisto, kar ga najbolj označuje. Morda pa so prav poletni večeri namenjeni nekoliko bolj fantastičnim junakom, ki morajo reševati svet pred raznimi tragičnimi konci, ki se zdijo, vsaj na filmskem platnu, rešljivi.