sara rutar Svet24.si

Zmagovalka kuharskega šova pričakuje dojenčka

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

cuban doncic Ekipa

Dončić bo imel najvišjo plačo v zgodovini, ...

miro-todosovski-v-odaji-nikoli-ni-prepozno BestFM

Miro Todosovski: “Prodajal sem časopise na ...

albert riera mm Ekipa

Novo presenečenje v Celju: Albert Riera pripeljal...

Xiaomi v Berlinu predstavil svojo novo T serijo!

IV, 26.09.2024 15:31:01

Xiaomi je v Berlinu predstavil novo serijo pametnih telefonov Xiaomi 14T, ki je namenjena tehnološkim navdušencem, ki cenijo jasne, žive slike in vrhunske zmogljivosti umetne inteligence (AI). Napravi združujeta elegantno obliko, zmogljiv procesor MediaTek ter impresiven OLED zaslon. Poleg modelov serije 14T je Xiaomi predstavil tudi prepogljiv pametni telefon Xiaomi MIX Flip.

Delite na:
Xiaomi v Berlinu predstavil svojo novo T serijo!
Xiaomi 14T Pro CU

Fotografija v šibki svetlobi

Serija Xiaomi 14T vključuje modele 14T in 14T Pro, navdušuje z zmogljivostmi nočne fotografije, kar je zahvaljujoč sodelovanju s podjetjem Leica in napredni umetni inteligenci. Sistemi obdelave Xiaomi AISP ter platforma AI Fusion omogočajo zajem dih jemajočih prizorov tudi pri šibki svetlobi. Zaradi izboljšanega dinamičnega razpona in zmanjšanja šuma so fotografije polne podrobnosti in živih barv.

xiaomi-14t
Xiaomi 14T Serija
CU



Xiaomi 14T Pro je opremljen z vsestranskim sistemom treh kamer in petimi goriščnicami od 15 do 120 mm. Njegova glavna kamera, ki ima 50-milijonsko tipalo Light Fusion 900, vsebuje tudi veliko zaslonko f/1,6 ter najnovejši objektiv Leica Summilux, kar zagotavlja do 32 % več svetlobe kot prejšnji modeli. S tem tipalom, ki ima velikost 1/1,31 palca in dinamični razpon 13,57 EV, so fotografije polne podrobnosti in živahnih barv, tudi pri šibki svetlobi.



Xiaomi 14T pa ponuja Sonyjevo tipalo IMX906 s sistemom treh kamer in štirimi goriščnicami od 15 do 100 mm. Glavna kamera s 50-milijonskim tipalom in zaslonko f/1,7 omogoča vrhunsko kakovost slik v različnih svetlobnih pogojih. Zahvaljujoč 12-milijonski ultraširokokotni kameri z goriščno razdaljo 15 mm boste lahko posneli čudovite pokrajine s popolno jasnostjo.

xiaomi-14t
Xiaomi 14T Serija
CU

Profesionalna videografija

Obe napravi serije 14T omogočata snemanje kinematografskih videoposnetkov. Vgrajeni "Filmski način" podpira razmerje stranic 2,39:1 in nudi kinematografski učinek zameglitve. Poleg tega funkcija MasterCinema omogoča snemanje v HDR 10-bitnem formatu (Rec. 2020) pri ločljivosti do 4K in 30 sličicah na sekundo, kar posnetke dvigne na profesionalni nivo.

N12-AI Film.jpg
AI Film
CU

Napredna Umetna Inteligenca


Serija Xiaomi 14T uporablja napredno umetno inteligenco za izboljšanje vsakodnevnih opravil. Vgrajena funkcija "Circle to Search with Google" omogoča hitro iskanje informacij s preprostim obkroževanjem na zaslonu. Uporabnikom je na voljo tudi aplikacija Google Gemini AI, ki pomaga pri pisanju, učenju in načrtovanju.

Funkcije, ki jih izpostavljamo:

  • AI Interpreter omogoča prevajanje med sestanki in telefonskimi pogovori.
  • AI Notes in AI Recorder pomagata pri prepisovanju govora v besedilo in natančnem prepoznavanju govorca, kar pripomore k večji produktivnosti.
  • AI Image Editing in AI Eraser Pro omogočata inteligentno urejanje slik ter odstranjevanje neželenih elementov na fotografijah.

    N12-AI Recorder.jpg
    AI Recorder.
    CU

    N12-Circle to Search.jpg
    Circle to Search
    CU

Zmogljivost


Xiaomi 14T Pro ima zmogljiv procesor MediaTek Dimensity 9300+, ki omogoča 37 % povečanje zmogljivosti in 44 % izboljšanje grafičnih zmogljivosti. Sistem za upravljanje toplote Xiaomi 3D IceLoop zagotavlja, da naprava ostane hladna tudi med intenzivno uporabo.

Xiaomi 14T z integriranim procesorjem MediaTek Dimensity 8300-Ultra ponuja 20 % večjo zmogljivost in 60 % boljšo grafiko. Obe napravi sta opremljeni z baterijo kapacitete 5000 mAh, pri čemer 14T Pro omogoča brezžično polnjenje s 50 W ter izjemno hitro polnjenje s 120 W.

Xiaomi-14T-series-camera-features-leaked-scaled-ezgif.com-webp-to-jpg-converter.jpg
Xiaomi 14T Pro
CU


Vizualna in avdio izkušnja

Pametna telefona serije Xiaomi 14T ponujata izjemno vizualno izkušnjo z 17-centimetrskim (6,67-palčnim) zaslonom AMOLED CrystalRes, ki ponuja ločljivost 1,5K in frekvenco osveževanja 144 Hz. Uživali boste v živahnih barvah in gladkem pomikanju, medtem ko stereo zvočniki s tehnologijo Dolby Atmos zagotavljajo bogat in tridimenzionalen zvok.


Elegantna zasnova

Obe napravi sta odporni proti vodi in prahu po standardu IP68 ter vključujeta elegantno kovinsko obliko. Xiaomi 14T Pro je na voljo v dveh titanovih barvah, sivi in modri, medtem ko Xiaomi 14T dodaja še zeleno limono. Ohišje je izdelano iz okolju prijaznih materialov, kar prispeva k večji trajnosti naprave.

xiaomi-14t
Xiaomi 14T Serija
CU

xiaomi-14t
Xiaomi 14T Serija
CU


Akcijska ponudba ob lansiranju!


Ob nakupu katere koli naprave iz serije Xiaomi 14T v obdobju od 27. 9. do 31. 10. boste prejeli brezplačen robotski sesalnik E10. Na voljo sta tudi posebni akcijski ceni:

Xiaomi 14T (12+256 GB): 699 EUR

Xiaomi 14T Pro (12+512 GB): 899 EUR