sara rutar Svet24.si

Zmagovalka kuharskega šova pričakuje dojenčka

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

Mura Nafta Ekipa

Vroče že pred prekmurskim derbijem: glejte, kako...

miro-todosovski-v-odaji-nikoli-ni-prepozno BestFM

Miro Todosovski: “Prodajal sem časopise na ...

albert riera mm Ekipa

Novo presenečenje v Celju: Albert Riera pripeljal...

Google Pixel Buds 2 Pro: Zvok, ki se ga lahko dotaknete!

Ivan Valtl, 25.09.2024 21:34:30

Google je avgusta predstavil svojo najnovejšo linijo naprav, ki vključuje pametni telefon Pixel 9, uro Pixel Watch 3 in slušalke Pixel Buds 2 Pro. Vse omenjene naprave bodo kmalu na voljo tudi na našem trgu, mi pa smo za test prejeli slušalke Pixel Buds 2 Pro, ki obljubljajo odlično avdio izkušnjo.

Delite na:
Google Pixel Buds 2 Pro: Zvok, ki se ga lahko dotaknete!
Google Pixel Buds 2 Pro Ivan Valtl

Na prvi pogled se dizajn novih slušalk Pixel Buds 2 Pro ni bistveno spremenil v primerjavi s prejšnjo generacijo. Google se je držal preverjene, tradicionalne oblike, ki se lepo prilega ušesu in zagotavlja udobno nošenje. Slušalke v celoti pokrijejo ušesno školjko, kar zagotavlja boljšo izolacijo zvoka in hkrati omogoča kakovostno poslušanje glasbe ali telefonskih pogovorov.
V tem članku bomo podrobneje predstavili ključne lastnosti novih slušalk Pixel Buds 2 Pro.

google-pixel-buds-2-pro
Google Pixel Buds 2 Pro
Ivan Valtl


Pixel Buds 2 Pro so v primerjavi s prvo generacijo lažje in kar za četrtino manjše, kar je zagotovo dobrodošlo za uporabnike, ki jih nosijo dlje časa. Na zadnji strani posamezne slušalke se nahaja krilno rebro iz mehkega materiala, ki zagotavlja bolj stabilno in udobno uporabo, tudi med intenzivnimi aktivnostmi. Priloženi silikonski čepki so na voljo v treh različnih velikostih, kar omogoča boljše prileganje različnim velikostim ušes. Opazili smo tudi, da so mehkejši od tistih pri določenih konkurenčnih modelih, kar dodatno pripomore k udobju. Glede na naše testiranje gre zagotovo za ene najudobnejših slušalk na trgu.

google-pixel-buds-2-pro
Google Pixel Buds 2 Pro
Ivan Valtl


Kakovost zvoka in odpravljanje hrupa (ANC)


Največja izboljšava pri Pixel Buds 2 Pro je sistem aktivnega odpravljanja hrupa (ANC), ki je zdaj dvakrat močnejši kot pri prejšnji generaciji. Nov vgrajen čip Tensor A1, ki ga je Google razvil, zagotavlja odlično prilagajanje visokih in nizkih frekvenc. 11-milimetrski gonilnik v kombinaciji s čipom omogoča impresivno zvočno sliko s poudarjenimi nizkimi toni in jasnimi visokimi. Z vklopljenim ANC-jem je poslušanje glasbe prava poslastica, saj se počutite, kot da ste v profesionalnem studiu.
Aplikacija Google Pixel Buds in ekskluzivne funkcije.

google-pixel-buds-2-pro
Google Pixel Buds 2 Pro
Ivan Valtl


Za prilagajanje zvoka in drugih nastavitev je na voljo aplikacija Google Pixel Buds, ki jo lahko prenesete iz trgovine PlayStore. V aplikaciji najdete številne funkcije, med njimi pa so nekatere ekskluzivne za uporabnike naprav Google Pixel, kar ni presenetljivo glede na strategije drugih blagovnih znamk.


Ena takšnih funkcij je prostorski zvok s sledenjem glave, ki deluje odlično, vendar le za naprave Pixel 6 in novejše ter na tablici Pixel. To je rahlo razočaranje, saj bi bilo priročno, če bi bila funkcija dostopna širšemu krogu uporabnikov.

google-pixel-buds-2-pro
Google Pixel Buds 2 Pro
Ivan Valtl


Transparency mode in zaznavanje pogovora


Funkcija "Transparency mode" deluje izjemno naravno in se lahko kosa s ponudniki, kot so Sony in Bose. Funkcija zaznavanja pogovora je še ena dobrodošla novost, ko slušalke zaznajo vaš glas, samodejno izklopijo ANC in aktivirajo Transparency mode, kar pomeni, da lahko hitro in enostavno začnete pogovor, ne da bi morali sneti slušalke ali se dotikati katerega koli gumba.


Kakovost med klicom


Pixel Buds 2 Pro blestijo tudi med klicom. Mikrofon, okrepljen z novim čipom Tensor A1, zagotavlja izjemno jasnost vašega glasu in učinkovito zmanjšuje hrup iz okolice. Testirali smo jih med sprehodom ob železniški progi, med katerim je mimo pripeljal vlak, vendar je sogovornik kljub temu jasno slišal naš glas in zaznal minimalni zunanji hrup.

google-pixel-buds-2-pro
Google Pixel Buds 2 Pro
Ivan Valtl


Če se vam pogosto zgodi, da izgubite slušalke, ima Google rešitev za vas. Z aplikacijo lahko hitro najdete izgubljene slušalke prek Googlovega zemljevida, funkcija pa omogoča tudi, da jih pokličete, ko se jim približate.


Baterija in polnjenje


Kar zadeva življenjsko dobo baterije, so Pixel Buds 2 Pro v skladu z industrijskimi standardi. Z vklopljenim ANC-jem slušalke zagotavljajo približno 7 ur poslušanja, polnilno ohišje pa doda dodatnih 30 ur. Z izklopljenim ANC-jem se življenjska doba podaljša na približno 10–11 ur, ohišje pa omogoča skupno do 48 ur uporabe. Glede na majhnost in funkcionalnost slušalk so te številke zelo impresivne.

google-pixel-buds-2-pro
Google Pixel Buds 2 Pro
Ivan Valtl


Hitro polnjenje bi lahko bilo bolj impresivno, vendar je še vedno praktično. Pet minut polnjenja zagotavlja do uro in pol poslušanja brez ANC ali eno uro z vklopljenim ANC. Za popolno polnjenje slušalk in ohišja je potrebna približno ura in pol, čeprav bi se ta čas morda nekoliko skrajšal z originalnim polnilcem in kablom.


Ljubezen na prvi ton ali preprosto “NE” … vmesne poti ni!


Po nekajtedenskem preizkušanju lahko rečem, da so Google Pixel Buds 2 Pro izdelek, ki si zasluži mesto med najboljšimi brezžičnimi slušalkami na trgu. Če ste že del Googlovega ekosistema, boste z njihovo uporabo izkusili še večjo integracijo in napredne funkcije, ki jih ponujajo naprave te blagovne znamke. Dizajn je premišljen, kakovost zvoka je vrhunska, sistem odpravljanja hrupa je učinkovit, dodatne funkcije pa so resnično praktične in dobrodošle.


Kot pri vseh premium izdelkih pa je tudi pri Pixel Buds 2 Pro vprašanje cene pomembno. S ceno, ki presega 200 EUR, se te slušalke uvrščajo v višji cenovni razred, kjer tekmujejo z uveljavljenimi modeli, kot so Applove AirPods Pro ali Sony WF-1000XM5.

google-pixel-buds-2-pro
Google Pixel Buds 2 Pro
Ivan Valtl


Za tiste, ki ste že vpeti v Googlov svet naprav ali pa preprosto iščete kakovostne brezžične slušalke z zmogljivim ANC-jem in odlično kakovostjo zvoka, bodo Pixel Buds 2 Pro prava izbira. Če pa ste zvesti uporabnik drugega ekosistema ali imate nekoliko bolj omejen proračun, bi morda želeli premisliti o drugih možnostih.


Nasvet ob koncu: Pred nakupom jih preizkusite. Oglejte si jih v trgovini, jih preizkusite. Vzemite si dan za premislek, če vam bodo še vedno v mislih naslednje jutro, potem je to znak, da bodo Pixel Buds 2 Pro odličen dodatek vaši zbirki naprav.
Na voljo so v črni, beli, rožnati in mint barvi, tako da lahko izberete tisto, ki najbolje dopolnjuje vaš stil. Če se odločite za nakup, vam zagotavljam, da boste zadovoljni.

google-pixel-buds-2-pro
Google Pixel Buds 2 Pro
Ivan Valtl