konj, otrok, turizem Svet24.si

Število konj v desetih letih upadlo za petino, ...

cg_prvi_razred_1 Svet24.si

Je otrok pri šestih letih že dovolj zrel za ...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

joze mozina sr Reporter.si

Jože Možina angažiral sina Blaža za snemanje ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

daria-lorenci-flatz, jadranka, kumovi Njena.si

'Jadranka' iz Botrov: Najraje bi se zabila v zid!

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

IFA 2024: Pregled najzanimivejših novosti na 100. obletnici sejma

Ivan Valtl, 09.09.2024 21:45:05

Letošnji sejem IFA v Berlinu je bil prav poseben, saj je praznoval svojo 100. obletnico. V stoletju svojega obstoja je IFA predstavila številne tehnološke inovacije, ki so oblikovale svet potrošniške elektronike. Tudi letos ni bilo nič drugače, sejem je postregel z vrsto novih naprav, konceptov in tehnoloških rešitev, ki bodo zaznamovale prihodnost. Tukaj je pregled najbolj vznemirljivih novosti, ki so pritegnile našo pozornost.

Delite na:
IFA 2024: Pregled najzanimivejših novosti na 100. obletnici sejma
IFA 2024 CU

Acer: Prenosne Konzole in Konceptualni Prenosniki

Acer je letos predstavil svojo novo prenosno igralno konzolo, Acer Nitro Blaze 7, ki cilja zahtevne igralce. Ta naprava se ponaša s 7-palčnim zaslonom IPS z ločljivostjo 1080p in osveževalno frekvenco do 144 Hz, kar obljublja odlično vizualno izkušnjo. Opremljena je z zmogljivim procesorjem Ryzen 7 8840HS in integrirano grafiko AMD Radeon 780M, kar omogoča tekoče igranje tudi zahtevnih iger, kot je Horizon: Zero Dawn. Kljub temu smo opazili nekaj težav s segrevanjem, kar pa je pričakovano pri tako zmogljivih napravah v majhni obliki. Acer cene za Nitro Blaze 7 še ni razkril.

Acer Nitro Blaze 7-7.jpg
Acer Nitro Blaze 7
CU

Poleg tega je Acer predstavil koncept prenosnika DualPlay z inovativnim izvlečnim krmilnikom, ki je magnetno pritrjen na prenosnik Predator. Ko je krmilnik vgrajen, deluje kot sledilna ploščica, a ga je mogoče izvleči in uporabiti kot igralni kontroler. To je zanimiva zamisel, ki omogoča različne načine igranja in uporabe, čeprav je trenutno še v konceptualni fazi brez datuma izida.

Acer Predator DualPlay_03.jpg
Acer Predator DualPlay
CU

PXL_20240905_150620078.jpg
Acer Predator DualPlay
Ivan Valtl

Honor: Najtanjši zložljivi telefon na trgu in napredna umetna inteligenca

Podjetje Honor je predstavilo najtanjši zložljivi telefon doslej Honor Magic V3. S samo 9,2 mm debeline v zloženem stanju postavlja nov standard v oblikovanju zložljivih naprav, kar ob bok postavlja celo konkurenčni Samsung Galaxy Z Fold6. Poleg izjemno tanke zasnove telefon prinaša številne funkcije umetne inteligence.

HONOR IFA 2024.jpeg
HONOR IFA 2024
Ivan Valtl

Honor je predstavil tudi MagicPad2, 12,3-palčno OLED tablico z operacijskim sistemom Android, ki podpira pametno pisalo in magnetno pritrjeno tipkovnico, zasnovano za povečanje produktivnosti. Na sejmu sta bili predstavljeni tudi prenosnik Honor MagicBook Art 14 in ura Honor Watch 5. Ena od zanimivosti je tudi Honorjev sistem za odkrivanje deepfake ponaredkov. Ta tehnologija, ki je bila predstavljena kot prototip na sejmu, omogoča v realnem času zaznavanje morebitnih manipulacij v video klicih, kar bi lahko v prihodnosti postalo ključno orodje za varnost in zasebnost.

HONOR IFA 2024.jpg
HONOR IFA 2024
CU

Lenovo: Prilagodljivi prenosnik s tehnologijo Auto Twist

Med zanimivejšimi koncepti na sejmu je bil tudi Lenovo Auto Twist AI PC. Ta prenosnik je opremljen z motoriziranim tečajem, ki omogoča samodejno odpiranje, zapiranje in nagibanje zaslona z glasovnimi ukazi. Tehnologija, ki jo Lenovo imenuje “Dual Degree of Freedom,” omogoča, da vas prenosnik sledi po prostoru, kar je lahko zelo koristno za predstavitve ali video klice. Čeprav se zdi, da je ta funkcija nekoliko nišna, bi lahko bila koristna za osebe z omejeno mobilnostjo. Kot vsi koncepti je tudi ta je še v zgodnji fazi in ni jasno, ali bo kdaj postal komercialno dostopen.

Lenovo-Auto-Twist-AI-PC-blog-featured-768x461.jpg
Lenovo Auto Twista AI PC
CU

Black Rock: Tipkovnice za navdušene gamerje

Ljubitelji mehanskih tipkovnic in igričarji bodo navdušeni nad ponudbo podjetja Black Rock, ki je na sejmu IFA predstavilo serijo cenovno ugodnih, a vrhunskih tipkovnic. Cene se začnejo pri 69 EUR za osnovne modele in segajo vse do 1000 EUR za popolnoma prilagojene tipkovnice z visokokakovostnimi materiali in dizajni, ki ustrezajo najzahtevnejšim potrebam.