asdhgag Svet24.si

Arso: Pred nami mini vročinski val, nato prihaja ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

Andreja Katič Necenzurirano

Afera sodna stavba: kaj je ministrica Katič ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

kmetija prijava Njena.si

Po koncu šova Kmetija posestvo ne bo mirovalo

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

Vse zelo angleško v četrti sezoni

M.K., 16.02.2023 08:30:12

Uspešna psihološka serija You je v svoji četrti sezoni prav tako kaotična, šaljiva in absurdna kot v prvih treh, a se tudi tega dovolj samozaveda, da je povsem gledljiva in zabavna. Sploh zato, ker postavi glavni lik v popolnoma drugačno okolje in preobleko - ki sta, moramo priznati, oba zelo šarmantna.

Delite na:
Vse zelo angleško v četrti sezoni
You Netflix

Četrta sezona je mogoče še najbolj smešna doslej, predvsem zato, ker se odvija v prestižnem Londonu, ki je le malo podoben resničnemu. V nekem trenutku serija celo uporabi posnetek povsem drugega mesta, Oxforda, da nam pokaže, kako je univerza, na kateri dela serijski morilec Joe Goldberg (Penn Badgley), zgodovinsko pomembna in izjemno razkošna. Prav tako razkošna je tudi družba, v kateri se Joe znajde - tokrat pod krinko Jonathana Moora, zadržanega profesorja književnosti z brado in klasičnim profesorskim suknjičem. V Združeno kraljestvo se preseli, da bi zasledoval Marienne Bellamy (Tati Gabrielle), žensko, s katero je bil obseden v tretji sezoni, hkrati pa si poskuša ustvariti novo življenje - kar zajema tudi to, da ne bo več zasledoval žensk in ubijal ljudi, ki mu prekrižajo pot. Ti plani pa bodo seveda padli v vodo, takoj ko bo za to imel primeren izgovor.

you serija
You
Netflix

Ko najde v svojem stanovanju truplo, se ga znebi, saj je prepričan, da je za umor kriv sam. Šele kasneje ugotovi, da je na delu še en morilec, in se odloči, da ga mora odkriti. Kdo izmed snobovskih bogatunov, ki jih Joe tako prezira, je kriv?

Po treh sezonah, ki so potekale bolj ali manj po istem kopitu, so v četrti nekoliko tvegali, saj so vloge zasledovalca in zasledovanega obrnili na glavo. Z drznimi in nepričakovanimi preobrati - ki so sicer nekoliko neverjetni - je ustvarjalcem uspelo osvojiti vse bolj zahteven podvig, saj so našli način, kako nas znova šokirati.

Prvi del četrte sezone je že na Netflixu, drugi del pa je napovedan za 9. marca.