stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Varno televizijsko igrišče

KS, Vklop, 10.10.2018 19:01:40

Tako kot se otroci veselijo počitkov po obveznostih, se starši veseljo, da jim v teh odmorih lahko ponudijo kakovostno oskrbo možgančkov in dušic. Z varnimi vsebinami, novimi temami, idejami in tudi kakimi nagajivostmi se vračajo priljubljeni Studio Kriškraš, Ribič Pepe, Firbcologi, Male sive celice in Infodrom.

Delite na:
Varno televizijsko igrišče
Studio Kriškraš A. Pregelj

Studio Kriškraš, ob sobotah (od 29. septembra) ob 7.55 na TV SLO 1

V skrite podzemne rove na Cvetličnem travniku 17, kjer se, presenetljivo, skriva tudi velik TV-studio Kriškraš s krtkoma Črtkom in Črtico, bobrom Borom, veveričko Švigo, deževnikoma Blatoljubom in Lužoslavom, bo tudi v novi sezoni prihajal popotnik Lovro. Z otroki, ki za ljubke glodalce in vse male gledalce pripravljajo posebne zgodbe, bodo obiskali pisano podeželje, se z ladjico odpravili na plovbo po širnih morjih, učili se bodo voziti kolo, spoznavali živali, se preizkušali v športnih disciplinah in obiskali prave mažoretke.
Studio Kriškraš ostaja mozaična oddaja za predšolske otroke od četrtega do šestega leta, varno »televizijsko igrišče«, na katerem so otroci lahko to, kar so.

ribič pepe
Ribič Pepe
Adrijan Pregelj/RTV

Ribič Pepe, ob sobotah (od 29. septembra) ob 8.20 na TV SLO 1

V novi sezoni bo Pepe postavljen pred množico izzivov, ki jih bodo zanj pripravili tretješolci osnovnih šol z različnih koncev Slovenije. V Celju se bo mečeval, v Murski Soboti plaval, v Škofji Loki se bo sankal, v Pivki jahal, v Ribnici plezal ... Komu bo šlo bolje, Pepetu ali mlademu izzivalcu, bo odločal Foksner s svojo čarobno trobljo. Vmes se bo pelo, ustvarjalo, navijalo, plesalo in čaralo. Kakadu bo svet reševal po svoje, z nasveti otrok, v svoji stalni rubriki Dr. Kakadudu.

Preberite tudi: Čudovito popotovanje utripa srca. Kliknite TUKAJ!

RTV Firbcologi, foto A. Pregelj.jpg
Firbcologi
A. Pregelj

Firbcologi, ob sotobah (od 29. septembra) ob 8.50 na TV SLO 1

Pijino stanovanje bo tudi v sedmi sezoni Firbcologov prizorišče zabavnih, »odbitih« in čudnih pripetljajev: Firbcologi se bodo odpravili v vesolje, uprizorili firbcološko telenovelo, razrešili primer praznega hranilnika, poskrbeli za izgubljenega kužka in skupaj preživeli konec sveta. Ponovno jih čakajo zanimiva prizorišča: vozili bodo motokros, zorili banane, preizkušali ravnotežje na supu, se učili trikov s kartami, šli na jamsko »turo« Luke Čeča, preverili, kakšni so ponarejeni bankovci, obiskali operno pevko, igrali »floorball« oziroma hokej na parketu … Za dvojne zaplete bosta poskrbeli dvojčici Anelija in Frančeska. Spoznali bodo tudi Pijino babico Babs, najbolj »odštekano« babico na svetu.

RTV Male sive celice
Male sive celice
RTV

Male sive celice, ob sobotah (od 20. oktobra) ob 9.15 na TV SLO 1

Za uvrstitev v letošnjo, 24. sezono TV-kviza Male sive celice se poteguje nekaj manj kot 240 ekip različnih osnovnih šol iz vse Slovenije, v tekmovalni del pa se jih bo uvrstilo 32. Osvežena različica Malih sivic celic prinaša novo rubriko, kjer se bodo tekmovalci pomerili v hitrem iskanju vsebinskih rešitev različnih pojmov. V igri za brihtolina bodo v zgodbe likov Mikija Mustra vpletli izginule predmete. Vsestranskemu voditelju Niku bo pri iskanju rešitev poskusov pomagala novinarka Jasna Merklin.

RTV ADR_0417.jpg
Infodrom, informativna oddaja za mlade
RTV

Infodrom, ob petkih (od 28. septembra) ob 18. uri na TV SLO 1

Sedma sezona edine informativne oddaje za mlade Infodrom vstopa v resen svet z razumnimi in razumljivimi razlagami o vsem, kar se pomembnega dogaja doma, po svetu, v tehnologiji, vesolju, kulturi, športu in zabavi. Med ustvarjalci je tudi nekaj novih obrazov!
Infodrom bo tudi v novi sezoni poskušal pojasnjevati, razvozlati, biti blizu mladim in jim zagotoviti mesto v medijih. Lahko se bodo preizkusili v vlogi novinarjev in se pogovarjali s svojimi vzorniki ali kot posebni poročevalci v rubriki Vaša novica gledalce seznanjali z dogodki iz svojega kraja in šole. Vsak zadnji petek v mesecu bodo v oddaji spletkarili v rubriki Spletke. Ker se ustvarjalci zavedajo, da družbena omrežja postajajo vedno pomembnejši del našega vsakdana, mladim omogočajo varne vsebine s tehtnimi in aktualnimi informacijami na Snapchatu, Instagramu, Facebooku in kanalu YouTube.