vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

pablo escobar Svet24.si

V hiši Pabla Escobarja našel razkrajajoče se ...

simona kustec Reporter.si

Premier Janez Janša z maskami terorizira ...

koronavirus, avtobusna postaja, medicinska sestra Svet24.si

Ukrepi usmerjeni zlasti v trg dela, to nov ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Slovenski pozdrav jeseni

Karmen Spacapan, 11.09.2020 18:00:03

V novi sezoni Darja in Blaž gostita mlade ter neuveljavljene ansamble, ki se potegujejo za nastop na 24. festivalu Slovenska polka in valček 2020.

Delite na:
Slovenski pozdrav jeseni
ansambel Štravs RTV Slo

Kar 24 mladih in neuveljavljenih ansamblov se ob petkih zvečer na Prvem programu Televizije Slovenija poteguje za mesto na 24. festivalu Slovenska polka in valček.

Ustvarjalci oddaje so namreč že pred časom na terenu opazili novo generacijo izrednih mladih ansamblov, ki jim želijo dati priložnost.

"Veseli smo, ker se vračamo v stare tirnice. Glasba je idealno sredstvo proti virusu, o katerem govorimo že nekaj mesecev. Pozitivni, razigrani, menimo, da lahko z dobro voljo ljudem veliko damo. Tako smo to počeli sedem let, od leta 2013, odkar smo v Begunjah ... Veselite se z nami, navijajte za mlade vsak petek ob 20 h. Ponovitve so ob nedeljah po kosilu," je dejal Andrej Hofer, urednik oddaje. 

Festival bo na sporedu prvega programa TV SLO, 23. oktobra, že nocoj ob 20-ih pa si lahko ogledate novo oddajo, v kateri se bodo za nastop na festivalu potegovali Krimski lisjaki, Pvaninski abuhi in ansambel Štravs.

Za dobro voljo bosta poskrbela še skupina Chicas in ansambel Zeme, 14-letni Ambrož z družino Goličnik pa bo zapel vsem mamam.

Strokovna komisija bo pozorno spremljala vse nastope, glasovale pa bodo tudi radijske postaje.

***null***