državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Portreti zvezdnikov nastajajo tudi na policijskih postajah

T. J., Vklop, 05.04.2019 19:01:37

Kako so videti slavni, ko se znajdejo na policiji, ker naredijo prekršek ali zagrešijo kaznivo dejanje? Oglejte si »mugshote« oz. policijske fotografije.

Delite na:
Portreti zvezdnikov nastajajo tudi na policijskih postajah
Wayne Rooney Profimedia

Wayne Rooney

Januarja letos so možje postave na letališču Washington Dulles International Airport v Virginii odvzeli prostost Waynu Rooneyju. Angleški nogometni zvezdnik, ki v ameriški profesionalni nogometni ligi MLS zastopa barve moštva DC United, je med letom iz Savdske Arabije v Washington vzel uspavalne tablete in jih poplaknil z alkoholom.

Wayne, ki so ga uslužbenci letališke policije aretirali zaradi neprimernega vedenja, je kratek čas preživel za rešetkami, po plačilu kazni v vrednosti 25 dolarjev pa so ga izpustili. Poleg tega je moral plačati še 91 dolarjev sodnih stroškov. Glede na to, da premoženje 33-letnika ocenjujejo na okoli 116 milijonov evrov, je omenjeno vsoto seveda z lahkoto plačal.

Vince Vaughn

vince vaughn.jpg
Vince Vaughn
Profimedia

Igralec in filmski ustvarjalec Vince Vaughn je pozornost policistov vzbudil junija lani, in sicer med rednim nadzorom prometa v kalifornijskem mestu Manhattan Beach. Nekdanji srčni izbranec Jennifer Aniston se je zaradi suma, da je za volanom sedel v vinjenem stanju, in zaradi upiranja policistom uvrstil na seznam slavnih aretirancev. Po plačilu varščine v vrednosti 5000 dolarjev so ga izpustili iz pripora.   

Lindsay Lohan

lindsay lohan.jpg
Lindsay Lohan
Profimedia

To, da ima (nekdanja) hollywoodska kraljica škandalov Lindsay Lohan policijski dosje, ni prav nič presenetljivega. Ker so 32-letno igralko, pevko in poslovno žensko večkrat aretirali, je v zaporih doslej nastalo že šest njenih portretov. Razlogi za aretacije so bili vožnja pod vplivom alkohola, posedovanje kokaina, vožnja brez vozniškega dovoljenja in kršitev pogojne kazni.     

Heather Locklear

heather locklear.jpg
Heather Locklear
Profimedia

Igralki Heather Locklear, zvezdnici serij Dinastija in Melrose Place, so zaradi nasilja v družini in napada na policijskega uslužbenca februarja lani odvzeli prostost. Svetlolasko, ki naj bi pretepla svojega življenjskega sopotnika Chrisa Heisserja, so štiri mesece pozneje zaradi dveh napadov na policiste in reševalce ponovno aretirali.

Justin Bieber

justin bieber.jpg
Justin Bieber
Profimedia

Leta 2014 si je kanadski glasbenik Justin Bieber v Miamiju privoščil avtomobilsko dirko z raperjem Khalilom. Kot da to ne bi bilo dovolj nevarno, je dirkal pod vplivom alkohola. Ljubljenec žensk je končal za rešetkami, a je po plačilu varščine v vrednosti 2500 dolarjev še isti dan prišel na prostost.    

Paris Hilton

paris hilton.jpg
Paris Hilton
Profimedia

Pevka, igralka, modna oblikovalka, didžejka in predvsem hotelska dedinja Paris Hilton se je v težavah znašla leta 2007, ko so jo aretirali, ker se je v vinjenem stanju usedla za volan. Tri leta pozneje se je morala zagovarjati zaradi posedovanja kokaina.   

Keanu Reeves

keanu reeves.jpg
Keanu Reeves
Profimedia

5. maja 1993 so policisti zaradi sumljivega načina vožnje ustavili vozilo, v katerem je sedel igralec, filmski ustvarjalec in glasbenik Keanu Reeves. Izkazalo se je, da je zvezdnik vozil pod vplivom alkohola, kar je privedlo do tega, da so ga takoj aretirali in posneli »simpatično« fotografijo.  

Hugh Grant

hugh grant.jpg
Hugh Grant
Profimedia

Sicer zelo očarljiv in uglajen angleški igralec ter filmski producent Hugh Grant je junija 1995 polnil naslovnice tabloidov po vsem svetu: zvezdnika so možje postave zasačili, ko ga je v njegovem avtu oralno zadovoljevala zdaj že nekdanja prostitutka Divine Brown, in ga zaradi nedostojnega vedenja v javnosti aretirali.

Matthew McConaughey

matthew mcconaughey.jpg
Matthew McConaughey
Profimedia

Austin, Teksas, 25. oktober 1999. Po tem, ko je nekdo poklical policijo in se pritožil zaradi hrupa pri sosedu, so policisti naleteli na plešočega igralca in filmskega producenta Matthewa McConaugheyja, ki je veselo tolkel po bobnih bongo. Da je bil prizor popoln, so našli še marihuano. Zaradi posedovanja mamil so proti zvezdniku vložili obtožnico, ki pa so jo pozneje opustili. Končalo se je tako, da je moral plačati le 50 dolarjev kazni zaradi kaljenja javnega reda in miru. Mimogrede, s policijske fotografije je jasno razvidno, da je imel 49-letni ljubljenec žensk pred 20 leti veliko manj las, kot jih ima danes. Za to je seveda zaslužna presaditev las.      

Bill Gates

bill gates.jpg
Bill Gates
Profimedia

Čeprav je težko verjeti, je imel tudi ustanovitelj podjetja Microsoft, poslovnež Bill Gates, čigar premoženje ocenjujejo na vrtoglavih 98 milijard dolarjev, opravka s policijo. Leta 1977, ko je bil star komaj 22 let, so ga v Albuquerqueju, največjem mestu v ameriški zvezni državi Nova Mehika, aretirali zaradi prehitre vožnje z avtomobilom. V nemilosti policistov se je znašel tudi zato, ker pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja.

Robert Downey mlajši

robert downey mlajši.jpg
Robert Downey mlajši
Profimedia

Igralec in pevec Robert Downey mlajši, ki je imel dolga leta velike težave z odvisnostjo od mamil in alkohola, je zaradi neumnosti, ki jih je počel pod vplivom opojnih substanc, v 90. letih prejšnjega stoletja večkrat končal za rešetkami. Ta fotografija zvezdnika, ki so mu med drugim očitali vožnjo pod vplivom alkohola in posedovanje mamil ter orožja, je nastala avgusta 1999. Sodišče je Robertu odredilo obvezno zdravljenje v rehabilitacijski kliniki.   

Naya Rivera

naya rivera.jpg
Naya Rivera
Profimedia

Igralko in pevko Nayo Rivera, ki je v seriji Glee upodabljala Santano Lopez, so 25. novembra 2017 v Virginii aretirali zaradi nasilja v družini. Naya naj bi pretepla svojega zdaj že nekdanjega moža Ryana Dorseyja. Zapor je po plačilu varščine v vrednosti 1000 dolarjev zapustila v družbi svojega nekdanjega tasta.  

Vito Schnabel

vito schnabel.jpg
Vito Schnabel
Profimedia

Leta 2017, le nekaj dni po tem, ko se je razšel z nemško manekenko Heidi Klum, so na festivalu Burning Man aretirali trgovca z umetninami Vita Schnabla, ker naj bi imel pri sebi tako imenovane »nore« oziroma psihoaktivne gobe. Po plačilu varščine v vrednosti 4243 evrov se je 32-letnik, ki je zatrjeval, da je nedolžen, še isti dan znašel na prostosti.  

Objavljeno v reviji Vklop št. 13, 28. 3. 2019.