benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Maruša Majer bo nagrado proslavila s fantom Matjažem

Andreja Comino, Zvezde, 08.08.2018 20:01:44

Slovenska igralka Maruša Majer je v prelepem tisočletnem antičnem amfiteatru v Pulju prejela zlato areno za najboljšo igralko.

Delite na:
Maruša Majer bo nagrado proslavila s fantom Matjažem
Maruša Majer je zlato areno osvojila za glavno žensko vlogo v kategoriji koprodukcije za vlogo Mare v filmu Ivan režiserja Janeza Burgerja. M24/Marko Vavpotič

»Ta nagrada mi veliko pomeni. Upam, da nekaj pomeni tudi za slovenski film. Ustvarili smo jo skupaj s celotno ekipo, soigralci, producentom, tehniki, zato pripada nam vsem,« je povedala mariborska igralka Maruša Majer, ko je v prelepem tisočletnem antičnem amfiteatru v Pulju prejemala zlato areno za najboljšo igralko. Od presenečenja je bila čisto iz sebe, ko pa je malo strnila vtise, je sklenila zlati kipec proslaviti s svojimi najbližjimi – prijatelji in fantom, režiserjem Matjažem Ivanišinom, ki ga je tokrat prvič razkrila javnosti. Doslej je namreč vedno govorila le o svojem delu.

Preberite tudi: 10 predlogov za počitniški filmski maraton. Kliknite TUKAJ!

Maruša je v prestolnico Istre prišla za teden dni, da združi prijetno s koristnim. »Malo sem se kopala, malo gledala filme, malo pa družila s svojimi najbližjimi. Na nagrado res nisem računala. Zanjo so mi povedali tisto soboto zjutraj, zvečer pa je bila podelitev v nabito polni areni, ki sprejme več kot šest tisoč ljudi, nato pa je bila še predpremiera filma Mamma Mia: Spet začenja se. Težko bi našli bolj pompozen prostor za prikazovanje filmov, kot je puljska arena, ki skupaj z bližino morja sredi poletja pričara res izjemen festivalski prostor,« je nadarjena igralka, ki je bila za isto vlogo na lanskem Berlinalu uvrščena med deset izjemnih evropskih igralcev, razkrila, kakšen je bil njen slovesni dan. Ko se je razvedelo, da bo dobila nagrado, so čestitke začele deževati, največ pa ji pomeni podpora njenih najbližjih, še posebno fanta, režiserja Matjaža Ivanišina, o katerem je tokrat prvič javno spregovorila in potrdila njuno zvezo. Matjaž je družinsko tesno povezan z gledališčem in ustvarjanjem, njegova sestra Nina pa je priznana in cenjena igralka, tako da jim priložnosti za pogovore o gledališču gotovo ne zmanjka.

play 03 Matjaž Ivanišin, Peter Musevski
Že nekaj časa je njena sorodna duša Matjaž Ivanišin, s katerim pa se le redko pokažeta skupaj v javnosti.

Živi za trenutek

»Po tem dogodku grem še za kakšen teden snemat, nato pa komaj čakam počitnice. Z Matjažem sva se odločila za aktivni dopust. Malo se bova potepala po obali, vmes pa si bova obula še športne copate in zlezla na kakšen hrib. Seveda pa na najini pustolovščini ne bo manjkalo knjig, saj na dopust s seboj vedno jemljem cel kovček knjig. Dobro je, da se človek malo odklopi in pripravi na nove izzive, malo pa ohranja zaposlene možgane,« pravi Maruša in dodaja, da bo po nagradi potrebovala kar malo časa, da se nanjo navadi. »Razmere z nagradami so v vsakem primeru tudi stresne, tako da si bom vzela malo časa, da jo v polnosti začutim in si potem rečem, kako je bilo fino. Ne bom se crkljala ali nagradila s kakšno materialno stvarjo, denimo oblačilom, čevlji ali kosom nakita. Dovolj mi je, da se pocrkljam s fantom in družino. In ker sem ravno temeljito pospravila stanovanje in vrgla proč kup stvari, ki jih nisem več potrebovala, je na polici dovolj prostora za kipec,« je povedala, kaj bo storila z nagrado. Komaj čaka, da se odpravi na počitnice. Tudi tu ni preveč izbirčna, prav tako ne prisega na kakšne glamurozne destinacije. »Moje sanjske počitnice so povsod tam, kjer se dobro počutim. Ničesar ne maram delati na silo. Kjer koli sem in najdem trenutek miru in mi ni treba ničesar početi, sem zadovoljna. To je sicer težko, a se potrudim,« se smeji simpatična igralka, ki jo že kmalu čaka kopica projektov. Do novega leta bo snemala, nato pa bo videla, kako naprej.