Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ljubezen, ki je prav nič ne more ogroziti

T. J., Vklop, 19.04.2019 20:00:00

Igralec Hugh Jackman je že 23 let poročen s svojo 13 let starejšo stanovsko kolegico Deborro-Lee Furness, ki mu je uresničila sanje iz otroštva.

Delite na:
Ljubezen, ki je prav nič ne more ogroziti
Hugh Jackman z ženo Deborro-Lee Furness Profimedia

Avstralski igralec, pevec in filmski producent Hugh Jackman je ljubezensko zgodbo, ki jo piše s svojo rojakinjo in stanovsko kolegico Deborro-Lee Furness, kot gost pogovornega šova Katie Couric opisal z izbranimi in predvsem zelo romantičnimi besedami: »Ne morem opisati, kaj sem čutil, ko sem jo srečal, a vsega sem se dobro zavedal.

Še nikoli v življenju nisem bil o ničemer tako trdno prepričan. S stoodstotno gotovostjo sem vedel, da je to oseba, s katero bom preživel preostanek življenja. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, vem, da bova ostala skupaj. Resnično je najboljša ženska, ki sem jo kdaj spoznal.« A kdo ve, kako bi se vse skupaj končalo, če bi se Deborra-Lee držala svoje takratne novoletne zaobljube, ki se je glasila: »Nikoli več ne bom imela razmerja z igralcem ali z nekom, ki je mlajši od 30 let.« No, usoda je hotela, da se je zgodilo ravno to: do ušes se je zaljubila v igralca, mlajšega od 30 let.

Romantična zaroka

hugh jackman 3.jpg
Hugh Jackman in žena Deborra-Lee Furness
Profimedia

A pojdimo lepo po vrsti. Kariera avstralske igralke in filmske producentke Deborre-Lee, ki se je iz rodnega Pertha preselila v New York, kjer je obiskovala konservatorij American Academy of Dramatic Arts, je bila v polnem razmahu, ko je leta 1995 dobila vlogo v avstralski seriji Correlli. V isti seriji je prvo igralsko priložnost dobil tudi Hugh in na snemanju je med njima preskočila iskrica. »Verjamem, da obstajajo sorodne duše. Ko sem spoznala Hugha, je med nama 'kliknilo'. Pogledala sem ga in pomislila, da bi bilo veliko vredno, če bi ga imela v svojem življenju kot prijatelja, potem pa se je to razvilo v nekaj povsem drugega,« je nekoč dejala svetlolaska, ki je bila takrat stara 40 let, njen srčni izbranec pa jih je štel 27. Do ušes zaljubljeni Hugh se je že dobre tri mesece po začetku razmerja pojavil s platinastim prstanom, ki ga je krasil diamant in je bil izdelan po njegovem načrtu, pokleknil in svojo drago zaprosil za roko. Zaroka je bila zelo romantična, saj je zvezdnik v želji, da bi Deborro-Lee presenetil, skrbno načrtoval prav vse, do zadnje podrobnosti. S pomočjo prijateljev je ob jezeru postavil mizo, obloženo s cvetjem in francoskimi rogljički, potem pa je poklical žensko svojega življenja in jo pod pretvezo, da bosta skupaj vadila besedilo, zvabil na prizorišče dogajanja.

Po dveh splavih sta posvojila

hugh jackman 2.jpg
Hugh Jackman z družino
Profimedia

Le leto dni po tem, ko sta se spoznala, natančneje 11. aprila 1996, sta se v Tooraku, predmestju Melbourna, sprehodila do oltarja. Čeprav je od takrat minilo natanko 23 let, sta še vedno srečna kot prvi dan, kar se, še posebno v svetu zabavništva, dogaja zelo redko. Hugh je v nekem intervjuju izjavil, da je najmočnejše lepilo, ki ju še vedno drži skupaj, dejstvo, da sta najboljša prijatelja. K srečnemu zakonu vsekakor veliko pripomore tudi to, da svojo ljubljeno ženo redno preseneča z raznimi malenkostmi. Na primer, ko je nekoč v Kanadi snemal film, se je vkrcal na letalo in odpotoval domov samo zato, da jo je presenetil in poljubil: »Poklical sem jo po telefonu in se pretvarjal, da sem še vedno na prizorišču snemanja. Rekel sem ji, da jo bom pozneje poklical še enkrat. Potem pa sem jo presenetil in se pojavil pred vrati. V najini najljubši restavraciji sem rezerviral mizo za kosilo … Bilo je čudovito, saj sta bila otroka v šoli in sva imela tri ure samo zase, poleg tega pa je bilo vse skupaj nenačrtovano.« Hugh se tistega, kar je svoji ženi obljubil na začetku zakona, drži še danes: nikoli ni več kot dva tedna ločen od svoje družine. »Ko sem jo spoznal, je imela za seboj že več kot 20 posnetih filmov. Rekla mi je, da ve, kako ločenost vpliva na razmerja, in dodala: 'Ne gre za to, da bi se bala, da boš odšel s kakšno igralko, a ljudje se preprosto privadijo na ločenost. Težave se naučijo reševati sami.' Ravno zaradi tega se veliko pogovarjava, kar je najpomembnejše v vsakem razmerju.« Žal pa tudi v njunem zakonu ni bilo vse pravljično: za veliko žalost sta poskrbela dva spontana splava, ki ju je imela Deborra-Lee. Slavna zakonca sta se morala žal sprijazniti s tem, da nikoli ne bosta imela bioloških otrok, a sta temne oblake kmalu pregnala z odločitvijo, da bosta starša postala s pomočjo posvojitve. V svoj dom sta sprejela dva otroka, Oscarja Maximiliana in Avo Eliot, ki sta danes stara 18 in 13 let. »Oba sva si močno želela otroke, sanjala sva o svoji družini. Ena od družin, s katero sem živel po tem, ko sta se moja starša ločila, je imela pet otrok, od tega dva posvojena, zato posvojitev zame ni bila nič neobičajnega. Po njenem drugem splavu sem ji rekel: 'Od nekdaj sva želela posvojiti otroke. Razmisli o tem.'«

Ni imel srečnega otroštva

S tem, ko si je ustvaril popolno družino, so se zvezdniku uresničile sanje iz otroštva, ki žal ni bilo ravno najlepše. Hugh se je rodil kot zadnji od petih otrok Angležev Grace McNeil Greenwood in Christopherja Johna Jackmana, ki sta se leta 1967 iz Anglije preselila v Avstralijo. Ker se njegova mama nikoli ni resnično privadila na življenje v Avstraliji, je zapustila družino in se vrnila v svojo domovino. Na obiske je prihajala le občasno, najpogosteje med poletnimi počitnicami, zato jo je Hugh močno pogrešal. Ker je bil najmlajši, se je vedno prvi vrnil iz šole in večino časa preživel sam. Zelo pogosto je sedel pred hišo in čakal, dokler ni domov prišel kateri od njegovih sorojencev. Ko je bil star 12 let, je njegov oče odpotoval v Anglijo, kar je storil zato, da bi svojo ženo pregovoril, da se vrne k svoji družini. Deček, ki je ravno vstopil v najstniško obdobje, je takrat ponovno začel upati, da bo morda vendarle imel popolno družino, a se je žal njegov oče v Avstralijo vrnil sam … Zaradi tega je bil sicer besen, a je kljub temu ohranil dobre odnose z mamo: »Z mamo sva si kar precej podobna. Oba sva ustvarjalna in energična.« Pri ohranjanju dobrega odnosa z mamo mu je zelo pomagala njegova žena, s katero se je pogosto pogovarjal o njej.

Tračev o sebi ne bere več

Dva spontana splava in rane iz Hughovega otroštva pa žal niso bile edine težave, s katerimi sta se spopadala slavna zakonca. Med drugim jima je življenje grenila neka neuravnovešena ženska, ki je bila tako obsedena s hollywoodskim zvezdnikom, da ju je spremljala na vsakem koraku. Njeno zalezovanje je doživelo vrhunec, ko se je pojavila v fitnesu, v katerem je treniral Hugh, in mu rekla, da se bo poročila z njim. Neprijetna zgodba se je končala na sodišču in igralca sta lahko ponovno zadihala s polnimi pljuči. No, težave pa so jima verjetno povzročale tudi govorice o tem, da je Hugh v resnici homoseksualec in da se ločujeta. Zvezdnik se je zaradi takšnih in podobnih člankov v rumenih časopisih že zdavnaj odločil, da ne bo več bral tračev o sebi. Tudi za zlobne komentarje glede starosti svoje žene in njenih kilogramov se ne zmeni več: »Kdorkoli spozna mojo ženo, mi takoj reče: 'Ti si v redu, a tvoja žena je res krasna!' Vsak, ki jo spozna, jo takoj vzljubi, zato ni v redu, da pišejo takšne stvari.« Lažne govorice in zlobni komentarji vsekakor niso prijetni, a glede na to, da se imata tako zelo rada, se zdi, da prav nič ne more ogroziti njune zakonske sreče.

Objavljeno v reviji Vklop št. 15, 11. 4. 2019.