mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Lepa Brazilka ga je začarala

T. J., Vklop, 29.06.2019 19:00:00

Ljubezenska zgodba hollywoodskega zvezdnika Matthewa McConaugheyja in brazilsko-ameriške manekenke Camile Alves se je začela precej neobičajno.

Delite na:
Lepa Brazilka ga je začarala
Matthew McConaughey in Camila Alves Profimedia

Čeprav je Matthew McConaughey privlačen, postaven in bogat igralec, o katerem sanjari na milijone žensk po vsem svetu, Camili Alves na začetku ni ravno najbolj »dišal«. Po dolgem nagovarjanju, naj gre na zmenek z njim, je temnolasa lepotica vendarle popustila in mu dala priložnost … Danes svoje odločitve ne obžaluje, saj uživa v nadvse srečnem zakonu s krasnim moškim, ki mu je povila že tri otroke in s katerim je pred kratkim proslavila sedmo obletnico poroke.

»Preden sem spoznal svojo ženo, sem bil neulovljiv.« S temi besedami se je ameriški igralec in filmski producent Matthew McConaughey verjetno najbolje opisal. Preden je 49-letni Teksašan spoznal 37-letno brazilsko-ameriško manekenko in modno oblikovalko Camilo Alves, je bil namreč poredni hollywoodski fant, ki se je lahko pohvalil s precej dolgim seznamom slavnih žensk, ki so podlegle njegovim čarom. Na tem seznamu so se med drugim znašle glasbenica Janet Jackson ter igralke Ashley Judd, ki jo je leta 1996 spoznal na snemanju kriminalne drame Čas za ubijanje, Cassandra Hepburn, soigralka iz komedije Deskar, stari, Sandra Bullock, ki je prav tako igrala v prej omenjenem filmu Čas za ubijanje in s katero je spisal dveletno ljubezensko zgodbo, ter Penélope Cruz, soigralka iz komične pustolovske akcije Sahara, ki jo je ljubil v letih 2005 in 2006. Takrat je večino časa posvečal zabavam in nočnemu življenju, zaradi česar je nekoč celo končal za rešetkami. Ko je v svojem domu priredil glasno zabavo, na kateri so kadili marihuano in pili alkohol, so sosedje, ki jim je dokončno prekipelo, poklicali policijo. Možje postave, ki so prišli umirit preglasne veseljake, so v eni od sob zasačili Matthewa, ki je ob dveh zjutraj nag igral na bobne bongo. Presenečeni policisti so zvezdniku odvzeli prostost in ga pospremili v pripor. »V priporu sem preživel devet ur. Pravzaprav sem prespal v celici in lahko rečem, da je bilo prav prijetno preživeti noč tam,« je o izkušnji povedal Matthew, ki je ostal povsem sproščen. Odnesel jo je z minimalno kaznijo v vrednosti 50 dolarjev, a dogodek je bil zanj kljub temu dobra šola. Takrat mu je namreč postalo jasno, da se s takšnim življenjskim slogom ne bo proslavil in da se mora umiriti. Kmalu je dojel, da je bila prav to prelomnica v njegovem življenju, ki mu je bila v veliko pomoč. »Bil sem star samec. Sicer sem užival v življenju, ki sem ga živel, a sem vedel, da ne bom mogel tako nadaljevati,« je pojasnil Matthew in dodal, da se je vse spremenilo leta 2006, ko je spoznal Camilo. 

matthew 3.jpg
Matthew McConaughey in Penélope Cruz
Profimedia

Odšla na obisk v Ameriko in ostala za vedno
Kdo je torej javnosti dokaj neznana dama, ki je osvojila njegovo srce? Camila je odraščala v Braziliji, pri 15 letih pa je šla v Los Angeles obiskat teto – in ostala za vedno. V mestu angelov je začela delati kot hišna pomočnica in natakarica, denar pa je vlagala v intenzivni tečaj angleškega jezika. Po štirih letih napornega dela se je kot 19-letno dekle preselila v New York, in sicer v želji, da bi si ustvarila manekensko kariero. Tam se ji je pridružila mama, ki se je v Braziliji ukvarjala z umetnostjo in oblikovanjem, in skupaj sta začeli izdelovati ženske torbice. Kmalu sta na trg poslali kolekcijo ročnih torbic Muxo in Camila je počasi, a prepričljivo začela uresničevati svoje ameriške sanje. 

Ni šlo za ljubezen na prvi pogled

Danes se Camila prav gotovo zaveda, da je bil del teh ameriških sanj tudi trenutek, ko je spoznala Matthewa, ki se je izkazal kot njen princ na belem konju. »Približevala so se 40. leta in vedel sem, da si želim poroko in otroke, a po drugi strani nisem hotel tega storiti na hitro. Če sam nase pritiskaš in si napet, se običajno namreč nič ne uresniči. Poznam številne moške, ki so sprejeli nagle odločitve in jih pozneje obžalovali, poznam tudi številne ženske, ki so naredile enako. No, tisti čas, ko sem spoznal Camilo, pravzaprav nisem iskal dekleta za resno razmerje. Potem pa je vstopila v moje življenje in takoj vzbudila moje zanimanje. Vprašal sem se, kdo je to. To je bila Camila,« je začetek razmerja opisal Matthew, ki je svojo usodno žensko spoznal v nekem nočnem klubu na slovitem bulvarju Sunset v središču Los Angelesa. Temnolasa lepotica je pozneje priznala, da sploh ni vedela, da gre za velikega hollywoodskega zvezdnika, saj se je skrival za gosto in dolgo brado, poleg tega pa je nosil velik klobuk. Dodala je še, da se nikakor ni zaljubila na prvi pogled, v nasprotju z Matthewom, ki nikoli ni skrival, da ga je njena lepota takoj očarala. Medtem ko je naročal margarite za svoje prijatelje, med katerimi je bil tudi nekdanji poklicni kolesar Lance Armstrong, je s kotičkom očesa opazil privlačno Brazilko. Pozneje, ko je sedela nasproti njega, je na vse pretege poskušal vzbuditi njeno pozornost, a mu to ni uspelo. Toda Matthew ni vrgel puške v koruzo, ampak je vstal, pristopil in njo ter njene prijateljice povabil, da pridejo v njegovo družbo. Pogovor, v katerem je ona govorila v materinščini, torej portugalsko, on pa je s pomočjo rok in nog »govoril« špansko, se je zavlekel pozno v noč, zabavo pa so vsi skupaj nadaljevali v Matthewovi hiši. Ko je Camila hotela oditi domov, jo je začel pregovarjati, da je že zelo pozno in da naj raje ostane pri njem ter prespi v sobi za goste. Lepotica je njegovo ponudbo sicer sprejela, a naslednji dan jo je moral še dolgo nagovarjati in prepričevati, da je končno privolila v zmenek z njim. »Na prvi 'uradni' zmenek sva šla tri dni pozneje in takrat sem vedel, da je edina ženska, s katero želim hoditi na zmenke. To še vedno čutim,« je dejal romantični zvezdnik, ki je svojo izbranko dokončno prepričal s svojimi kuharskimi sposobnostmi.

Ceni in spoštuje ženske

matthew 2.jpg
Matthew McConaughey s svojimi najdražjimi, ženo Camilo, mamo Kay in otroki, Levijem, Vido in Livingstonom.
Profimedia

Čeprav sta se zaljubila in postala neločljiva, pa se, v nasprotju s številnimi slavnimi pari, nista kmalu odločila za poroko. Nasprotno, do zaroke je prišlo šele pet let pozneje, natančneje za božič leta 2011, poroka v Austinu, glavnem mestu ameriške zvezne države Teksas, kjer tudi živita, pa se je zgodila 9. junija 2012. Šlo je za skromno katoliško poroko, na kateri so bili le najožji sorodniki in prijatelji. Pravzaprav je pravi čudež, da se je Matthew sploh sprehodil do oltarja, saj je v številnih intervjujih rad poudarjal, da je, preden je spoznal Camilo, pred poroko bežal kot hudič pred križem. Svojega mnenja o sklenitvi zakonske zveze pravzaprav tudi po usodnem srečanju s Camilo ni spremenil, a je v poroko na koncu vendarle privolil, predvsem zaradi neverjetne vztrajnosti lepe Brazilke, vzgojene v strogem katoliškem duhu. Zakonca sta ponosna starša treh otrok, 10-letnega Levija, devetletne Vide in šestletnega Livingstona. »Svoji ženi sem zvest in sem tudi zelo sebičen, ko gre zanjo. Začarala me je in uživam v tem. Nočem, da bi ta čarovnija kadarkoli izginila,« je poudaril Matthew in pojasnil, od kod izvira njegovo kavalirstvo: »Moja mama me je naučila, da cenim ženske in se do njih vedem z veliko spoštovanja.« Tako se tudi vede do svoje žene, kar je med drugim vidno na raznih rdečih preprogah, na katerih se nastavljata fotografskim objektivom. Ko smo že ravno pri rdečih preprogah: Matthew je znan po tem, da na filmske premiere in druge svečane dogodke zelo rad popelje svojo mamo Mary Kathlene »Kay« McCabe, pisateljico in nekdanjo vzgojiteljico v vrtcu. Ko je njegov oče James Donald »Jim« McConaughey, lastnik bencinske črpalke in nekdanji poklicni igralec ameriškega nogometa, umrl, je bil Matthew namreč star komaj 22 let, zato se je pozneje še močneje navezal na svojo ljubljeno mamo. Ja, res je lepo slišati, da v Hollywoodu še vedno obstajajo kavalirji, ki spoštujejo tako svoje žene kot matere in se ljubeče vedejo do njih. Le katera si ne bi želela imeti ob sega takšnega moškega?

Objavljeno v reviji Vklop št. 25, 20. 6. 2019.