mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Slovo Reke ljubezni

M. V., Vklop, 27.06.2019 19:00:00

Reka ljubezni je dve leti začinjala večere naših gledalcev, zadaj pa se poslavlja, zato osvežimo spomin na tiste prizore, ki so zaznamovali vse štiri sezone.

Delite na:
Slovo Reke ljubezni
Reka ljubezni Ksaver Šinkar




PRVA SEZONA

reka1.JPG
Reka ljubezni
Miro Majcen

Prvi ključni prizor je bil znameniti požar ob pričetku prve sezone, ki je bil »kriv«, da sta se Irena (Lara Komar) in Rok (Tadej Pišek) spoznala in nato zaljubila. Požar še zmeraj velja za enega najbolj zahtevnih prizorov, kar jih je ekipa v štirih sezonah posnela, in spomnijo se, da se je na enem izmed gasilskih avtomobilov med snemanjem stopilo ogledalo.

reka2
Lara in Tadej
Pop TV

Po številnih preprekah in težavah je ljubezni med Ireno in Rokom uspelo premagati vse ovire, od Marijinega nasprotovanja do starih Rokovih ljubimk. Prva sezona se je tako sklenila s poroko in večnimi zaobljubami.

reka3
Bernarda Oman
Pop TV

Konec prve sezone je bil dramatičen. Vrnitev Vide, Rokove in Blaževe matere, ki jo je odlično upodobila Bernarda Oman, je povsem zasukala dogajanje serije. Vida je potrkala na vrata Slakovih ravno v trenutku, ko sta Irena in Rok izrekla usodni da.


DRUGA SEZONA

reka4.jpg
Reka ljubezni
Ksaver Šinkar

Vidin prihod ni bil edini prihod, ki je zaznamoval drugo sezono. Se še spomnite preračunljive Maje (Urška Taufer), Irenine polsestre, ki je v serijo vnesla nove preobrate in sence dvomov? Maja se v seriji ni potegovala zgolj za Irenino naklonjenost, temveč tudi za Rokovo, s tem pa v serijo vnesla kar nekaj pretresov in na glavo obrnila življenja naših likov.


reka5.jpg
Reka ljubezni
Ksaver Šinkar

Drugo sezono je zaznamovala tudi usodna Natašina (Anja Drnovšek) nesreča. Pri snemanju tega prizora je bilo udeleženih veliko ljudi in različnih vozil. Prizor se je dogajal pozno ponoči in v zimskem času, tako da so bile temperature med snemanjem krepko pod ničlo. Zaradi snemanja so morali zapreti lokalne ceste, pri njem pa je sodelovala tudi lokalna skupnost.

reka6.jpg
Reka ljubezni
Ksaver Šinkar

Irena in Rok sta se v drugi sezoni v svojem zakonskem življenju znašla na razpotju, drug od drugega sta se oddaljila, in medtem ko je Rok vse več časa preživljal v delavnici, je Irena uteho našla v pogovorih z Markom (Domen Valič). Nepričakovan poljub med njima je botroval temu, da je Rok uteho našel pri Katji (Sara Gorše).

reka7.jpg
Reka ljubezni
Ksaver Šinkar

V drugi sezoni je Zala Medved, ki se je v prvi sezoni in dobršen del druge spopadala s slabovidnostjo, spregledala. Desetletna Dora Petrej, ki je igrala Zalo, se spominja: »Nisem si predstavljala, kako bom igrala slabovidno deklico. V veliko pomoč mi je bilo, da me je 'mami Sonja' (Mojca Funkl) odpeljala v Center Iris v skupino Možgančki, kjer so mi s pomočjo posebnih očal poskušali prikazati, kako vidijo ljudje, ki imajo sladkorno ali kakšno drugo bolezen. Na snemanju mi je z napotki in potrpljenjem veliko pomagal tudi režiser Nejc Levstik.«

reka8.jpg
Reka ljubezni
Ksaver Šinkar

Druga sezona se je končala z novico, da je Irena noseča.


TRETJA SEZONA

reka9
Lara v vlogi Irene
Ksaver Šinkar

V tretjo sezono smo vstopili z veselico, na kateri je presenetil Jan Plestenjak, sledilo pa je Emilovo rojstvo; sinček je v Irenino in Rokovo življenje vnesel novo energijo – pa tudi negotovost, saj je obstajala možnost, da bi bil lahko Emilov oče Marko.

reka10.jpg
Reka ljubezni
Pop TV

V tretji sezoni je vse osupnila nenadna smrt Rokovega brata Blaža (Voranc Boh), ki je zaužil strupene gobe. S Saro (Liza Marija Grašič) sta šele pričela svojo ljubezensko zgodbo, ko se je zaustavilo njegovo srce. Snemanje pogreba je za vse igralke in igralce veljalo za enega bolj pretresljivih in žalostnih prizorov.

reka11
Reka ljubezni
Pop TV

Ob koncu tretje sezone je Irena zalotila Roka med poljubom z Valentino Lekić (Ana Urbanc). Očitno je bilo, da je ljubezenske pravljice konec.



ČETRTA SEZONA

reka12
Reka ljubezni
Ksaver Šinkar

Irenin in Rokov razhod je močno zaznamoval tok zgodbe četrte sezone. Medtem ko je Rok svojo naklonjenost vse bolj izkazoval Valentini, je prihod novega lika Dejana (Miha Rodman) Ireni znova narisal nasmeh na obraz. Dejan je s svojo očarljivostjo postopoma osvajal njeno srce, hkrati pa smo gledalke in gledalci počasi spoznavali njegovo drugo, resnično plat. Izkazalo se je, da stvari niso takšne, kot so se zdele na prvi pogled. Romanca z Dejanom tako ni trajala prav dolgo.


reka17.jpg
Reka ljubezni
Ksaver Šinkar

V četrti sezoni ni manjkalo razgibanih prizorov. Pričela se je z reševalnimi, akcijskimi prizori, saj smo takoj na začetku izvedeli, da je nekdo ugrabil Heleno, Valentinino hčer. Rok se je podal v uspešno reševalno akcijo.


reka16.jpg
Reka ljubezni
Ksaver Šinkar

Četrto sezono so zaznamovali tudi številni drugi poljubi ter znamenita zaroka med Petro (Vesno Kuzmić) in Gašperjem (Gregor Gruden).

reka13
Reka ljubezni
Ksaver Šinkar

Končno je bila razkrita velika skrivnost: Terezin (Marinka Štern) otrok, ki ga je Angelca (Teja Glažar) pred vsemi uspešno prikrivala, je bila Vida!

reka14.jpg
Reka ljubezni
Ksaver Šinkar

Erik (Vojko Belšak) je začel med sestankom z Urošem (Aleš Valič) in Valentino hiperventilirati in očitno je bilo, da bosta njegova zastrupitev in Uroševa aretacija pomembno zaznamovali nadaljnje usode nekaterih likov.


Kaj pa prinaša zadnji del? Bo končno zmagala ljubezen? Kaj vse še čaka naše like in kdo bo svoje ljubezenske zgodbe še nadgradil? Spremljajte zadnji del serije Reka ljubezni! Ireno bo čakalo prav posebno presenečenje ... 

Objavljeno v reviji Vklop št. 26, 27. 6. 2019.