Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kitajske mačke, ki govorijo slovensko

M. V., Vklop, 09.09.2018 20:01:24

Kitajska s svojimi več kot 1,4 milijarde prebivalcev (in to lačnih zgodb) postaja vse bolj privlačen trg za filmsko industrijo (saj ste opazili, da je vedno več hollywoodskih filmov koprodukcij s Kitajsko in da v njih vse pogosteje nastopajo kitajski igralci?), prav tako pa se vedno bolj širi njihova domača produkcija.

Delite na:
Kitajske mačke, ki govorijo slovensko
Risanka Skrivno življenje mačk je zelo splošna zgodba o odnosu med očetom in sinom. Revija Vklop

V naše kinematografe je te dni prišla celovečerna risanka Skrivno življenje mačk (Cats and Peachtopia) – ne, kljub naslovu ne gre za nadaljevanje uspešnice Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (2016) –, ki je že tretji, tokrat tudi izvozni izdelek kitajske produkcijske hiše Light Chaser Animation. Podjetje je leta 2013 ustanovila skupina navdušencev, med njimi Gary Wang, režiser in scenarist Skrivnega življenja mačk, ki si je zadala, da bo razvila sodobni animacijski studio, ki se bo po kakovosti izdelkov, ki bodo sicer narejeni za veliko manj denarja, lahko kosal z uveljavljenimi zahodnimi studii, a bo pripovedoval predvsem »pristne kitajske zgodbe, ki se bodo dotaknile gledalcev«. Pri njihovih risankah sodeluje okoli 170 odločnih mladih kitajskih umetnikov, saj so se zavezali, da bodo gradili zgolj na domačih nadarjenih, Wang pa poudarja, da pri zgodbah še posebej pazijo na svojo kulturo in jezik. A brez skrbi: čeprav mačji junaki živijo na Kitajskem in imajo morda nekaj vzhodnjaških potez, ima risanka Skrivno življenje mačk zelo splošno zgodbo o odnosu med očetom in sinom, odraščanju, pustolovščinah ter sanjah, poleg tega pa so se vse »žverce« naučile govoriti slovensko, saj je risanka sinhronizirana (glasove so živalim posodili Marjan Bunič, Lija Pečnikar, Vanja Kretič, Kristijan Ostanek, Žiga Bunič, Uroš Buh, Srđan Milovanović …).

Preberite tudi: Je resničnostni šov Bar škodil tekmovalcem? Kliknite TUKAJ!

Kaj pa zgodba? Mačkon Dekca s sinom Puhkom živi pri gospodarici v blokovskem stanovanju, a čeprav jima ničesar ne manjka, Puhek pogreša mamo in se sprašuje, kaj je na drugi strani okna. Odloči se oditi v zunanji svet in poiskati skrivno deželo Breskvopolis oziroma mačja nebesa. Dekca se skupaj s papagajem Mekom odpravi za njim. Prikupna ter tu in tam nevarna pustolovščina se začne.