cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Je resničnostni šov Bar škodil lokalom?

Brigita Potočki, Vklop, 05.09.2018 19:01:04

Resničnostni šov Bar in vsi njegovi lokali. Jim je tovrstna medijska promocija koristila ali škodovala?

Delite na:
Je resničnostni šov Bar škodil lokalom?
Jasna Kuljaj in Domen Kumer sta novi voditeljski par. Revija Vklop

Na naših komercialnih televizijah se začenjajo nove sezone priljubljenih resničnostnih šovov, nas pa najbolj zanima, kakšen bo novi Bar. Šov se je že začel, vodita ga Jasna Kuljaj in Domen Kumer, tokrat tekmovalci pa se bodo za glavno nagrado 50 tisoč evrov ponovno borili za šankom bara v središču Ljubljane.

Gre za lokacijo, kjer je Bar že bil, a bo popolnoma prenovljena in spremenjena. Šov, ki se je pred tremi leti preselil na Planet TV in ga bomo tudi letos spremljali na tej komercialni televiziji, bo na sporedu od torka do sobote; sobotna oddaja bo v živo, saj bodo na ta dan izločali tekmovalce.

Pred začetkom nove sezone Bara smo preverili, kakšna je bila usoda lokalov, v katerih so bili šovi doslej, torej Asa, Bachusa in Nebotičnika, potem ko so ga tekmovalci zapustili. Jim je tovrstna medijska promocija koristila ali škodovala?

Preberite tudi: Marta Zore prepeva na porokah. Kliknite TUKAJ!

Bar za ase

Prvi Bar so snemali v restavraciji As v Knafljevem prehodu, v delu, ki je leta 2011 postal Aperitivo, ko so tam gostili prve tekmovalce, pa je bil Lounge. As je letos praznoval 30-letnico svojega obstoja, od tega v Ljubljani deset let manj, in je danes eden najbolj priljubljenih in najprestižnejših ljubljanskih lokalov. Zasluga za to ne gre dejstvu, da so tam nekaj mesecev stregli tekmovalci resničnostnega šova, pač pa njegovemu lastniku, znanemu poslovnežu Svetozarju Raspopoviću - Popetu, ki pa je vodenje lokala že pred časom predal sinu Sebastijanu.

Bar v »striptiz« klubu

»Lounge« klub nad mestom v enajstem nadstropju Nebotičnika je Bar gostil leta 2015, ko so produkcijo prevzeli na Planetu TV. Lokacija, ki je prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane znana predvsem po »striptiz« baru, ki ga je dolga leta na veselje in zgražanje mimoidočih oglaševala tabla na vogalu stavbe, danes večino časa sameva, medtem ko kavarna in restavracija obratujeta s polno paro in nad Ljubljano privabljata predvsem turiste. Nebotičnik, ki je v devetdesetih, ko je bila tam diskoteka, privabljal veliko mladih, je od leta 1999 sameval, leta 2007 pa je dobil novega lastnika. Avstralski podjetnik slovenskih korenin Anthony Tomažin je na dražbi kupil zgornja štiri nadstropja in jih prenovil. Uradnega odprtja novih prostorov konec decembra leta 2010 so se udeležila znana imena slovenske estrade, predvsem manekenke in radijski voditelji. Pet let pozneje so vodenje kluba v enajstem nadstropju te mogočne in opazne stavbe za nekaj mesecev prepustili tekmovalcem prve sezone šova Bar na Planetu TV, kar pa na njegovo priljubljenost ni bistveno vplivalo. Nebotičnik je danes, tako kot As, ena bolj prestižnih lokacij v prestolnici, zanimiva predvsem turistom.

Bar v kleti

Zgodba lokala Bachus pa je popolno nasprotje zgodbe o uspehu, ki jo pišeta As in Nebotičnik, čeprav je nedaleč stran. Konec osemdesetih in v začetku devetdesetih je bil to klub Babilon, ki pa takrat, v nasprotju z diskoteko Turist, ni bil preveč priljubljen pri mladini. Obiskovali so ga starejši in – tako se je vsaj govorilo – dekleta na poziv. Leta 2002 so tam odprli tako imenovani Bachus Center, ki je obsegal restavracijo, »lounge« in nočni klub v kleti. Eden od novih lastnikov in vlagateljev je bil mladi Damijan Janković. Leta 2006 je tam gostovala druga sezona takrat izjemno priljubljenega Popovega šova Bar, ki je lokalu prinesel zgolj začasno slavo. Klub je deloval do leta 2011, ko so ga s trikratnim »zdaj pa prav zares« poslovilnim večerom naposled zaprli, od takrat pa je bolj ali manj sameval.

Jasna in Domen

Domen Kumer, ki skupaj z Jasno Kuljaj vodi sobotne večere resničnostnega šova Bar, ki jih bodo predvajali v živo, nam je povedal, da se novega izziva neizmerno veseli, še posebej zato, ker bosta sodelovala z Jasno: »Že na avdiciji sva se odlično ujela, imava podobno energijo in všeč mi je, ker je zelo zabavna.« Domen dodaja, da zelo dobro pozna ta format oddaje, saj je kot gost nastopil v prvem Baru pred 13 leti, potem pa redno spremljal vse naslednje. Postavni pevec, ki bo v voditeljske čevlje tokrat stopil prvič, nam je zaupal še, da se v vlogi natakarja ne bo preizkušal, saj je bolj neroden in se je že zgodilo, da mu je vse s pladnja padlo na tla. Se pa veseli priprave koktajlov, ki bodo rdeča nit tokratnega Bara. Tekmovalci bodo namreč morali pripraviti vsak svoj koktajl, tisti, ki se bo najbolje prodajal, pa bo posebej nagrajen.