favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Je slovo res edina pot?

M. O., Veseljak, 07.01.2019 10:28:26

Špadni fantje so Primorci, ki so v letu 2018 slavili na festivalu v Števerjanu. Njihov zmagovalni valček z naslovom Čeprav se razhajava, je tik pred koncem leta dobil še video podobo.

Delite na:
Je slovo res edina pot?
Špadni fantje Promocijsko gradivo

Zgodba nas popelje v življenja marsikaterega para, ki se začne z najlepšo ljubezensko pravljico, ko je vse kot pomlad v popolnem razvetu in oba vidita vse le skozi rožnata očala, potem pa se sčasoma vedno bolj oddaljita in to ljubezen zajame tudi mračna jesen, polna solz, žalosti, razočaranja. Bolj ko se spoznavata bolj ugotavljata, da kljub vsej ljubezni nista več srečna skupaj in da je slovo kljub bolečini edina pot. A dopuščata pa si možnost, da bi se čez čas morda vse lahko odvilo drugače.

Izvemo, da je skladba nastala v sodelovanju z Rokom Švabom in Faniko Požek. »Glede izbire igralskega para smo pobrskali po preteklih porokah na katerih smo igrali čez poletje in se enoglasno odločili, da bi bila prav onadva najboljša izbira. Previdno smo ju vprašali za sodelovanje in po krajšem prepričevanju sta naposled pristala za sodelovanje v tej naši zgodbi. Na koncu sta bila tudi sama navdušena nad potekom snemanja in se izkazala kot odlična igralca« z navdušenjem povedo Špadni, ki so za snemanje izbirali lokacije znotraj Vipavske doline in njenih obronkov, glede na razpadajočo vezo iz zgodbe samega spota so iskali tudi temu primeren ambient z vizualnim učinkom razpadanja in ga našli v gradu Lože, ki je dodal pikico na i celotni zgodbi, potem pa nadaljevali na Nanosu še s panoramskimi posnetki bolj veselih trenutkov same zgodbe.

Z njihovo ime krive italijanske karte?

»Glede našega imena smo izhajali iz ene od italijasnkijh kart, Primorcem zelo dobro poznane igre s kartami »briškula«, špadni fant predstavlja eno izmed teh kart, ki je tudi zaščitni znak našega ansambla. Takratno zasedbo smo sestavljali štirje fantje je tudi drugi pomen tega imena več kot pristajal celotni podobi, saj je pomen »špadni fant« na primorskem poznan kot laskava pohvala za lepo urejenega in poštirkanega fanta« pravijo.

Spadni (snemanje).jpg
Na snemanju videospota.
Radio Veseljak

Želijo prodreti še izven meja Goriške regije

»Plani ansambla so veliki, oprijeli smo se besed gospoda Zdravka Geržine, ki nam je ob sami čestitki za zmago v Števerjanu napisal »Sedaj je treba kovati železo, dokler je še vroče«. Po vseh promocijskih nastopih na raznih koncertih po Sloveniji že pridno kujemo načrte za prihajajočo sezono festivalov, zato že vadimo nove skladbe s katerimi se bomo predstavili v letu 2019 še na kakšnem drugem festivalu izven naše Goriške regije, saj je želja nas vseh da prodremo z našimi vižami tudi izven naše lepe Vipavske doline, da uživamo v glasbi še bolj in da to začutijo tudi naši poslušalci in uživajo z nami,« so Iskreni Nina, David, Matej in Tomaž.