zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Zmrzlina z lubenico za hitro osvežitev

M. S., Maja, 17.07.2018 16:01:42

Žeja je stalna spremljevalka vročih poletnih dni in bolj ali manj uspešno jo gasimo. Vsi se zavedamo, da sladkane pijače niso dobra izbira, a litri vode se nam prej ali slej uprejo. Kaj storiti? Z nekaj sestavinami si sami pripravimo osvežilni napitek.

Delite na:
Zmrzlina z lubenico za hitro osvežitev
Revija Maja

Majin nasvet

Ne le vsebina, tudi embalaža šteje! Zato postrezite koktajl v ličnih kozarcih (npr. Superglas/Koziol), ki so dodatno izolirani, da se koktajli ne bodo tako hitro segreli. Ne pozabite na nabodalca s sadjem in slamice.

Zmrzlina z lubenico

Sestavine za 4 kozarce:

4 skodelice koščkov lubenice brez semen
60 ml svežega limetinega soka

Za sirup:

½ skodelice metinih lističev
½ skodelice lističev bazilike
240 ml vode
120 ml medu
najljubša brezalkoholna pijača z mehurčki
listki mete in bazilike za okras

Preberite tudi: To so odlični recepti za hitro sadno ohladitev. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

V mešalniku ukašimo koščke lubenice in limetin sok. Precedimo in sok shranimo v posodi, primerni za zamrzovanje.

Posodo za pol ure postavimo v zamrzovalnik, potem razdrobimo z vilicami in še za pol ure zamrznemo. To ponovimo trikrat do štirikrat, da je granita popolnoma zamrznjena.

Medtem pripravimo sirup z meto in baziliko. V majhno posodo stresemo lističe mete in bazilike, prilijemo med in vodo. Zavremo in kuhljamo 10 minut. Večkrat premešamo, da se med stopi.

Odstavimo z ognja in počakamo, da se sirup popolnoma ohladi. Precedimo ga v steklen kozarec.

Z žlico za sladoled odmerimo kepice granite v štiri kozarce. Pokapljamo z dvema do tremi žlicami sirupa in potem prilijemo pijačo z mehurčki. Okrasimo z lističi mete in bazilike.

Postrežemo z žličko ali s slamico.