državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

To je božanski pistacijev sladoled s timijanovim medom!

M.O.Ž., Zarja, 13.05.2019 16:01:25

Ni boljšega, kot je doma pripravljen sladoled. Če ga zamešamo sami, gotovo ne vsebuje umetnih barvil in dodatkov za obstojnost, pri izbiri sestavin pa se lahko ravnamo po lastnem okusu. Poleg priljubljenih vaniljevega, čokoladnega ali sadnega lahko pripravimo tudi kaj bolj nenavadnega, kot je na primer pistacijev sladoled z dodatkom timijanovega medu. Zagotovo vas ne bo razočaral.

Delite na:
To je božanski pistacijev sladoled s timijanovim medom!
Pistacijev sladoled Revija Zarja

Za 4 osebe

Priprava: 20 minut + čas za hlajenje  

Sestavine: 6 rumenjakov, 100 g mletih pistacij, 100 g sladkorja, 500 ml sladke smetane, 2 stroka vanilje.

In še: 100 g medu, 6 vejic svežega timijana, 100 g nesoljenih pistacijevih jedrc.

Priprava: Sladoled začnemo pripravljati dan prej. Timijan splaknemo z mrzlo vodo, ga osušimo in v med popolnoma potopimo cele vejice. Razpolovimo stroka vanilje in postrgamo sredici. Ti skupaj z rumenjaki in sladkorjem zelo kremasto stepemo, približno 8 minut. Med mešanjem počasi dodamo mlete pistacije. Dodamo še stepeno smetano. Sladoled napolnimo v modelčke in vsaj tri ure, najbolje pa čez noč postavimo v zamrzovalnik. Naslednji dan sladoled prelijemo s timijanovim medom in potresemo z grobo narezanimi pistacijami, ki smo jih prej popražili v ponvi brez maščobe.

Objavljeno v reviji Zarja št. 19, 7. 5. 2019.