zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Tako pripravljenih zvitkov najbrž še niste jedli!

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 13.06.2019 11:01:04

Če je v shrambi paket tortilj, v hladilniku pa kakšen kos mesa in predvsem zelenjava, kot sta avokado in paradižnik, lahko hitro pripravimo okusen prigrizek. Za kosilo ali večerjo bo teknil tako gostom kot domačim, lahko pa postane celo uspešnica vašega naslednjega piknika.

Delite na:
Tako pripravljenih zvitkov najbrž še niste jedli!
Borovničevi zvitki Revija Zarja

Borovničevi zvitki s kozjim sirom    

Za 4 osebe

Priprava: 15 minut

Sestavine: 150 g borovnic (lahko zamrznjenih), 25 g pinjol, 200 g moke, sol, 120 g rukole, 200 g češnjevega paradižnika, 200 g mladega kozjega sira, poper, 8 rezin pršuta.

Priprava: Borovnice odmrznemo in odcedimo. Pinjole popražimo v ponvi brez maščobe. Stresemo jih na krožnik in prihranimo. Medtem ukašimo 50 g borovnic s 100 ml vode. Dodamo moko, žličko soli, premešamo in pregnetemo v gladko testo. Razdelimo ga na osem delov in na pomokani delovni površini zvaljamo v »palačinke« s premerom 26 cm. V vroči ponvi jih na hitro spečemo (na vsaki strani minuti do dve). Pečene palačinke naložimo na kup, pokrijemo s folijo in odložimo. Medtem očistimo rukolo, jo po potrebi zrežemo, odcedimo. Umijemo paradižnik. Sto gramov borovnic dodamo svežemu siru, solimo, popramo. S tem namažemo palačinke, jih obložimo s pršutom, rukolo, narezanim paradižnikom, potresemo s pinjolami. Palačinke zvijemo v zvitke, jih prečno razpolovimo in ponudimo s preostalim kozjim sirom.

Objavljeno v reviji Zarja št. 23, 4. 6. 2019.