pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Sočna poletna rulada iz le 6 sestavin!

M.K., 18.06.2021 12:30:58

S samo šest sestavinami in časom priprave manj kot eno uro, je popolna sladica za poletne dni.

Delite na:
Sočna poletna rulada iz le 6 sestavin!
Pripravljena v manj kot uri! Shutterstock

Potrebujemo:

  • 5 beljakov
  • 275 g sladkorja
  • 20 g mandljev v lističih

Za nadev:

  • 150 ml polnomastne smetane za stepanje
  • 200 ml grškega jogurta
  • 225 g jagod (ali drugega sadja)



Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

  2. Pekač v velikosti približno 33 x 23 cm obložimo s peki papirjem.

  3. Stepemo beljake v trd sneg. Počasi dodajamo sladkor, žlico po žlici in stepamo dokler ne dobimo svetleče zmesi in smo porabili ves sladkor.

  4. Dobljeno maso iz beljakov razporedimo na pekač in potrosimo z mandljevimi lističi. Pečemo 8 minut, oziroma dokler ne postane rahlo zlate barve.

  5. Temperaturo v pečici znižamo na 140 stopinj Celzija in pečemo še dodatnih 15 minut, dokler ne postane hrustljavo in trdno na otip. 

  6. Vzamemo iz pečice, zvrnemo na lesen pladenj in odstranimo peki papir. Pustimo počivati 10 minut.

  7. Tačas stepemo smetano in rahlo vmešamo jogurt ter dobljeno zmes razporedimo po biskvitu. Enakomerno dodamo na četrtine razrezane jagode in zavijemo v rulado po dolžini. 

  8. Vse skupaj tesno zavijemo v peki papir in pustimo počivati v hladilniku.