pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Orada iz pečice za božansko kosilo!

M. O. Ž, Zarja, 12.03.2019 11:01:00

Čeprav se poletje zdi še daleč, si ga lahko prikličemo s slastno orado, ki jo vsak dan ponujajo tudi v naših ribarnicah in vsaki večji trgovini.

Delite na:
Orada iz pečice za božansko kosilo!
Orada iz pečice Shutterstock

Orada z zeliščnim maslom

Za 4 osebe

Priprava: 60 minut

Sestavine: 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, 1 bučka, 125 g mlade čebule, 1 glavica česna, 2 večji očiščeni oradi (vsaka po 500 g), 125 g zeliščnega masla, sol, poper, ½ bio limone, 150 ml zelenjavne čiste juhe, maščoba za pekač.

Priprava: Paprike in bučko očistimo ter narežemo na koščke. Tudi mlado čebulo očistimo in ji pristrižemo vrhnji zeleni del. Glavico česna razpolovimo. Oradi splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Polovico zeliščnega masla narežemo na rezine in tri ali štiri rezine vstavimo v oradi. Odprtino zapremo z zobotrebci. Z ostrim nožem nekajkrat prečno zarežemo po vrhnji plasti, solimo, popramo. Limono narežemo na rezine in jih razpolovimo. Zelenjavo stresemo v namaščen pekač, solimo, popramo, zalijemo z juho in na vrh položimo oradi. Obložimo z rezinami limone. Pečemo pol ure v pečici, ogreti na 200 stopinj. Pečeni oradi vzamemo iz pečice, obložimo s preostalim maslom in ponudimo. 

Objavljeno v reviji Zarja št. 10, 5. 3. 2019.