Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Melonina torta za sladkosnede

M. S., Maja, 25.07.2018 16:01:06

Danes pripravljamo sladico, ki je mrzla, sočna, s sadjem in z dodatkom lahke kreme. Ravno pravšnja za osvežitev v vročih dneh.

Delite na:
Melonina torta za sladkosnede
Revija Maja

Melonina torta

30 minut + 2 uri za ohlajanje

Sestavine za pekač premera 22 cm:

Za biskvit:
3 jajca
80 g sladkorja
80 g moke
1 žlička pecilnega praška
2 žlici mleka

Za nadev:
1 melona
70 g sladkorja
300 g jogurta
1 bio limona
150 g sladke smetane
8 lističev želatine

Za okras:
Kroglice iz melone različnih vrst

Priprava:

1. Jajca kremasto stepemo s sladkorjem, dodamo mleko. Vmešamo moko, zmešano s pecilnim praškom, in vlijemo v pekač. Pečemo v pečici pol ure na 175 stopinjah. Ko se biskvit popolnoma ohladi, ga dvakrat po dolgem prerežemo.

Preberite tudi: Polnjene paprike za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi. Kliknite TUKAJ!

2. Melono razpolovimo, odstranimo semena in izrežemo kroglice. Kar ostane od sredice, ukašimo s sladkorjem. Dodamo limonino lupino in sok ter dobro premešamo.

3. Želatino namočimo v mrzli vodi za osem minut. Ožamemo in skupaj z dvema žlicama melonine kaše v lončku med mešanjem segrevamo. Mešanico dodamo preostali melonini kaši, dodamo še jogurt in kremo shranimo v hladilniku. Hladni kremi nazadnje dodamo stepeno smetano.

4. Na prvi biskvit razporedimo kroglice melone in namažemo s tretjino kreme. Pokrijemo z drugim biskvitom, obložimo s kroglicami melone in drugo tretjino kreme. Postopek še enkrat ponovimo. Na vrhu tretjega biskvita naj bo samo krema.

5. Torto za dve uri postavimo v hladilnik ali celo zamrzovalnik. Preden jo postrežemo, na vrh razporedimo kroglice različnih melon.