natalija-verboten-jpg Odkrito.si

Natalija Verboten spregovorila o lepotni operaciji...

challe 1 Svet24.si

Challe Salle ujet z nekdanjo teniško igralko

Zapestnica ljubezni Petisvet.si

Rožnati kremen nam v življenje lahko prikliče ...

Jago, Peter Rančigaj Svet24.si

Ganljiv zapis slovenskega policista: Bil sem ...

Tanja Žagar Svet24.si

Foto: Tanja Žagar pokazala zavidanja vredno ...

andrej rebula Njena.si

Plesalec šova Zvezde plešejo v veselem ...

Miloš Mišo Stevanović Njena.si

Znan Slovenec po desetih letih poročil srčno ...

Malinov kolač s cimetom

C.R., Maja, 06.10.2018 16:01:42

Posladkajte se s slastnim malinovim kolačem po našem receptu!

Delite na:
Malinov kolač s cimetom
Malinov kolač s cimetom Revija Bodi zdrava

Potrebujete:

  • 250 gramov bele moke
  • 1 čajno žličko cimeta
  • 1 vrečko pecilnega praška
  • 140 gramov sladkorja v prahu
  • 125 mililitrov pomarančnega soka
  • 100 mililitrov olivnega olja
  • 2 jajci
  • 100 gramov mletih lešnikov
  • 200 gramov malin
Preberite tudi: Slastni ratatujev čatni za gurmane. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Najprej v mešalniku skupaj z moko zmeljemo lešnike. Moko stresemo v skledo, dodamo mleti cimet, pecilni prašek, sladkor, jajci, prilijemo olje in pomarančni sok. Z metlico mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso, ki ji narahlo primešamo maline. Mešanico vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj Celzija eno uro. Pečen biskvit vzamemo iz pečice, ga deset minut pustimo v modelu, nato ga zvrnemo in ohladimo. Ohlajenega narežemo.