jasmina kandorfer Odkrito.si

Globoka žalost slovenske voditeljice: jokala v ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. decembra

Ženska angel Petisvet.si

Angeli govorijo, slišimo jih drugače!

beltinci_bankomat Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ostala je globoka luknja: v ...

aneta andollini-nik_kmetija Svet24.si

Aneta je našla krivca za poraz in s prstom ...

tilen lotrič Njena.si

Smrt v ožji družini finalista Talentov

salome2 Njena.si

Salome se je življenje obrnilo na glavo

Kulinarika

Malinov kolač s cimetom

C.R., Maja, 06.10.2018 16:01:42

Posladkajte se s slastnim malinovim kolačem po našem receptu!

Delite na:
Malinov kolač s cimetom
Malinov kolač s cimetom Revija Bodi zdrava

Potrebujete:

  • 250 gramov bele moke
  • 1 čajno žličko cimeta
  • 1 vrečko pecilnega praška
  • 140 gramov sladkorja v prahu
  • 125 mililitrov pomarančnega soka
  • 100 mililitrov olivnega olja
  • 2 jajci
  • 100 gramov mletih lešnikov
  • 200 gramov malin
Preberite tudi: Slastni ratatujev čatni za gurmane. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Najprej v mešalniku skupaj z moko zmeljemo lešnike. Moko stresemo v skledo, dodamo mleti cimet, pecilni prašek, sladkor, jajci, prilijemo olje in pomarančni sok. Z metlico mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso, ki ji narahlo primešamo maline. Mešanico vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj Celzija eno uro. Pečen biskvit vzamemo iz pečice, ga deset minut pustimo v modelu, nato ga zvrnemo in ohladimo. Ohlajenega narežemo.