rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Malinov kolač s cimetom

C.R., Maja, 06.10.2018 16:01:42

Posladkajte se s slastnim malinovim kolačem po našem receptu!

Delite na:
Malinov kolač s cimetom
Malinov kolač s cimetom Revija Bodi zdrava

Potrebujete:

  • 250 gramov bele moke
  • 1 čajno žličko cimeta
  • 1 vrečko pecilnega praška
  • 140 gramov sladkorja v prahu
  • 125 mililitrov pomarančnega soka
  • 100 mililitrov olivnega olja
  • 2 jajci
  • 100 gramov mletih lešnikov
  • 200 gramov malin
Preberite tudi: Slastni ratatujev čatni za gurmane. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Najprej v mešalniku skupaj z moko zmeljemo lešnike. Moko stresemo v skledo, dodamo mleti cimet, pecilni prašek, sladkor, jajci, prilijemo olje in pomarančni sok. Z metlico mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso, ki ji narahlo primešamo maline. Mešanico vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj Celzija eno uro. Pečen biskvit vzamemo iz pečice, ga deset minut pustimo v modelu, nato ga zvrnemo in ohladimo. Ohlajenega narežemo.