Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

Posladkajte se z bogatimi in slastnimi kockami!

M. O. Ž., Maja, 06.01.2019 16:01:26

V najslajšem času v letu preskušamo nove recepte in razveseljujemo sebe in s svoje bližnje s sladkimi presenečenji.

Delite na:
Posladkajte se z bogatimi in slastnimi kockami!
Bogate kocke Revija Maja

Bogate kocke 

50 minut

Sestavine za 18 kock:
200 ml mandljevega mleka
150 g mešanih oreščkov (npr. orehi in mandlji)
300 g temne čokolade
100 g suhih fig
100 g suhih marelic
1 bio pomaranča
1 bio limona
200 g zmehčane margarine
200 g rjavega sladkorja
2 žlički cimeta
1 ščepec soli
2 zavoja vaniljinega sladkorja
4 jajca
200 g moke
100 g mletih orehov
1 zavoj pecilnega praška
50 g škroba

Priprava:
1. Sto gramov oreščkov in prav toliko čokolade na drobno sesekljamo. Na koščke zrežemo tudi fige in 50 g marelic. Oboje dodamo oreščkom s čokolado.
2. Nastrgamo lupino limone in pomaranče. Margarino, sladkor, vaniljin sladkor, cimet in limonino lupino kremasto stepemo. Med mešanjem dodamo jajca in vsako stepamo 2 minuti, preden dodamo naslednje.
3. Zmešamo moko, mlete orehe, pecilni prašek in škrob. Prilijemo mandljevo mleko, dodamo še oreščke s čokolado.
4. Testo vlijemo v manjši kvadratni pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, od 45 do 50 minut.
5. Preostalo čokolado narežemo na koščke in jih stopimo nad parno kopeljo. Ohlajen pečen kolač narežemo na kocke, jih okrasimo s stopljeno čokolado in preostalimi sesekljanimi marelicami in oreščki.

Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.