elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

Kolumna
Garfield

Garfield

Mitja Reichenberg, 20.05.2024 12:26:17

Delite na:

​​​Garfield je svetovno znan stripovski junak, ki ga je ustvaril Jim Davis. Prvotno je bil objavljen kot Jon (1976), nato pa (od leta 1978 dalje) kot Garfield. Strip opisuje življenje naslovnega junaka, mačka Garfielda, njegovega človeškega lastnika Jona Arbuckla in dokaj neumnega a prisrčnega prijatelja, psa Odieja. Od leta 2013 je bil strip objavljen v približno 2600 časopisih in revijah po vsem svetu in drži Guinnessov svetovni rekord kot najbolj razširjen strip na svetu.


Film Garfield (orig. The Garfield Movie) je torej prihajajoča ameriška animirana komedija, ki temelji na omenjenem stripu, producirala sta ga Columbia Pictures in Alcon Entertainment, animirala ga je družba DNEG Animation, distribuiral pa Sony Pictures Releasing.


V filmu, ki ga je režiral Mark Dindal (po scenariju Davida Reynoldsa, Paula A. Kaplana in Marka Torgova), igra Chris Pratt kot glas glavnega lika, poleg njega pa je še glas Samuela L. Jacksona, Hannah Waddingham (Jinx), Vinga Rhamesa (Otto), Nicholasa Houlta (Jon), Cecily Strong (Marge), Harveya Guilléna (Odie), Bretta Goldsteina (Roland) in Bowena Yanga (Nolan). Priporočamo seveda originalno verzijo, za otroško vzpodbudo pa sinhronizirano inačico.


Torej: Garfield (Pratt), svetovno znani domači maček, ki sovraži ponedeljek in obožuje lazanjo, se pripravlja na divjo pustolovščino na prostem! Po nepričakovanem srečanju s svojim davno izgubljenim očetom – neurejenim uličnim mačkom Vicom (Jackson) – sta Garfield in njegov pasji prijatelj Odie (Guillén) prisiljena zapustiti svoje popolnoma razvajeno življenje in se pridružiti Vicu v smešnem in tveganem ropu.


Filmsko glasbo pri tej pustolovščini je prispeval John Debney, znano ime filmskega sveta. Po eni strani ni imel prav težkega dela, saj sta zgodba in animacija več kot zgovorni, po drugi pa je moral paziti, da ne prestopi meje zabavnega. Film je zvočno (glasovno) in glasbeno simpatičen tobogan mnogih peripetij, poln dobrega humorja in znanih podtonov, ki jih Garfield itak že skoraj pol stoletja pooseblja.