sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novi iPhone 11! Evolucija ali revolucija?

Karmen Spacapan, 07.10.2019 13:00:00

Novi iPhone 11 je le evolucija predhodnika, saj ne prinaša nič revolucionarnega.

Delite na:
Novi iPhone 11! Evolucija ali revolucija?
iPhone 11 pr

Podjetje Apple je v okviru tradicionalnega dogodka pričakovano predstavilo novo generacijo pametnih mobilnih telefonov iPhone. Pri tem gre za iPhone 11, ki vsaj po zunanji obliki ni presenetil nikogar, saj so bile fotografije novosti javnosti razkrite že pred časom. Kljub temu novinec prinaša nekaj novosti, ki nas bodo zagotovo takoj prevzele.

Pametni mobilni telefon iPhone 11 je neposredno naslednik lanske različice XR. Ta je na voljo v kar šestih barvnih odtenkih in je opremljen s 15,5- oziroma 6,1-centimetrskim zaslonom OLED. V primerjavi s predhodnikom se razlikuje predvsem v smislu kakovostnejšega predvajanja glasbe ter dvojnega fotoaparata za kakovostnejši zajem fotografij in videoposnetkov. Tu je zdaj na voljo celo način za zajem fotografiji ponoči. Celoto poganja mobilni procesor A13 Bionic, ki naj bi bil za okoli 12 odstotkov zmogljivejši v primerjavi z lanskim modelom. Novost se lahko pobaha še z daljšo avtonomijo delovanja in hitrejšim skeniranjem obraza, vse drugo pa je enako kot pri lanskem modelu. Za novi iPhone 11 bo v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 633 evrov, kar je za okoli preračunanih 45 evrov manj kot v primerjavi z lanskim modelom XR.

iphone-11-water-splash.jpg
iPhone 11
pr

Za najzahtevnejše uporabnike pa je podjetje Apple pripravilo kar dve različici novega pametnega mobilnega telefona iPhone 11, in sicer iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max. Novinca se od predhodnega modela razlikujeta predvsem po sistemu kamer, ki so postavljene v kvadratno ohišje. Manjši iPhone 11 Pro je opremljen s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo, medtem ko model iPhone 11 Pro Max razpolaga s kar 16,5-centimetrskim oziroma 6,5-palčnim zaslonom.

iphone-11-and-11-pro.jpg
iPhone 11
pr

Prenovljen zaslon OLED ponuja dinamično kontrastno razmerje dva milijona proti ena, podjetje Apple pa mu je dodelilo oznako Super Retina XDR. Novinca prav tako poganja mobilni procesor A13 Bionic, pri čemer različica Pro prinaša tri digitalne fotoaparate in daljšo avtonomijo delovanja, in sicer štiri ure daljšo avtonomijo za model Pro in peturno avtonomijo za model Pro Max. Tu je na voljo še polnilec za hitro polnjenje baterije, in sicer zmogljivosti 18 vatov. Med vidnejšimi možnostmi pa je treba izpostaviti funkcijo Deep Fusion, ki kar devet fotografij združi v eno za višjo kakovost, zajem videoposnetkov pa je zdaj mogoče v ločljivosti 4K, kar bo razveselilo marsikoga.

iphone-11-box.jpg
iPhone 11
pr

Pametna mobilna telefona iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max seveda ne bosta poceni. Za manjši model bo namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 904 evrov, za model iPhone 11 Pro Max pa preračunanih 995 evrov. Vsi trije novi modeli pametnih mobilnih telefonov iPhone bodo na voljo za prednaročilo kmalu, prvi kupci pa ga bodo prejeli 20. septembra.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 38, 19.9.2019