mobilni telefon, najstnik Svet24.si

Kolikšno je sevanje mobilnega telefona pri ...

labirint Svet24.si

V znamenju komunikacije in učenja

salko-pivać, univerza-na-primorskem Necenzurirano

Univerza za milijonski posel na Obali najela ...

petkovskovo nabrezje-pl Reporter.si

Ljubljanska mafija: lastniki in najemniki ...

primož roglič Ekipa

Po težkem dnevu na kronometru in prespani noči ...

dojenček Njena.si

Kmalu otroški jok v dveh znanih družinah

tadej pogacar Ekipa

Pogačar pred svetovnim prvenstvom zelo slikovito:...

Lastnici debele mačke grozijo s smrtjo

kl, 02.02.2022 17:45:44

Lastnica močno predebele mačke se sooča z obtožbami o krutosti do živali, ker je dovolila, da je njena ljubljenka tako ogromna. Grozijo ji celo s smrtjo.

Delite na:
Lastnici debele mačke grozijo s smrtjo
Liznya je trenutno najbolj debela mačka na svetu Instagram

Mački Liznyji iz Rusije sta ljubek obraz in nezavidljiva postava na Instagramu prislužila več kot 13.000 sledilcev. Ko pa so fotografije debele mačke začele krožiti po spletu, je njena lastnica začela prejemati kritike, češ da je pretiravala s hranjenjem svoje ljubljenke in opustila skrb za njeno dobro počutje.

liznya, mačka, debela
Lastnica trdi, da Liznye ni nikoli pretirano hranila
Instagram

Rediti se je začela po prvi brejosti

Lastnica, ki na mucinem Instagram profilu ni razkrila svojega imena trdi, da to ni res in da se je muca začela nenavadno rediti po končani prvi brejosti. "Prišlo je do nesporazuma, ki bi ga rada razjasnila. Nikoli nismo poskušali preveč hraniti Liznye," je zapisala. "Nekateri pišete, da to delamo namenoma. Vendar to ni res. Liznya celo ne mara nobene druge hrane razen dietne. Res je, da je bila naša mačka breja in po brejosti sterilizirana, vendar pa ne trdimo, da je to razlog, da je postala debela." Ženska je v nadaljevanju pojasnila, da se je Liznya po prvi brejosti napihnila in kljub večkratnim obiskom pri veterinarju njenega pridobivanja teže ni bilo mogoče ustaviti. Mački so predpisali različne vrste hrane, vendar je še naprej pridobivala težo. Zdaj se zdi da se je njeno debljenje ustavilo. Trenutno dobiva le 29 gramov dietne mačje hrane na dan.

liznya, mačka, debela
Trenutno je na strogi dieti
Instagram

"Prosim, ne grozite mi več"

Kljub očitni debelosti lastnica trdi, da Liznyja lahko hodi, se igra in se celo pretvarja, da lovi. Priznava pa, da bi morala biti bolj aktivna.

"Prosim, da verjamete temu, kar sem napisala, in ne širite lažnih vesti, ter ne želite lastnikom slabega ali grozite s smrtjo," je še zapisala lastnica.

Čeprav je Lyznia verjetno trenutno najbolj debela mačka na svetu, pa najverjetneje ni najbolj debela mačka v zgodovini. Ta "čast" je pripadala mački Tabby, ki je tehtala kar 21 kilogramov.