markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Simfonični orkester Konservatorija Vincenzo Bellini iz Catanie na Ljubljana Festivalu

Pe. T, 15.07.2024 12:03:21

22. julija bo v Križankah nastopil Simfonični orkester Konservatorija Vincenzo Bellini iz Catanie pod taktirko italijanskega pianista in dirigenta Epifania Comisa.

Delite na:
Simfonični orkester Konservatorija Vincenzo Bellini iz Catanie na Ljubljana Festivalu
Simfonični orkester Konservatorija Vincenzo Bellini iz Catanie Festival Ljubljana

Predstavili se bodo s pisanim programom, z uvodno simfonijo iz opere Norma  in nekaj najpriljubljenejšimi arijami Vincenza Bellinija. Te bo zapela sopranistka Serena Sáenz, ki je leta 2022 osvojila drugo mesto na mednarodnem pevskem tekmovanju Operalia. Prvi del bo vključeval tudi skladbo Saveria Mercadanteja, enega vodilnih italijanskih opernih skladateljev svojega časa, čigar slog je vplival na Giuseppeja Verdija. V drugem delu pa bodo izvedli Simfonija št. 4 v f-molu  Petra Iljiča Čajkovskega, ki se giblje med klasično strukturo in simfonično pesnitvijo Franza Liszta.

Italijanski pianist in dirigent Epifanio Comis se je izobraževal pri uglednih glasbenikih, kot so Agatella Catania, Lazar Berman in Piero Rattalino. Danes je znan kot organizator številnih mojstrskih tečajev na pomembnih ustanovah v New Yorku, Varšavi, Monsu, Parizu, Moskvi in Bukarešti, prav tako pa poučuje na Mojstrskih tečajih Festivala Ljubljana. Poleg tega je direktor in profesor na Konservatoriju Vincenzo Bellini iz Catanie, kjer je leta 2020 ustanovil zdaj že zelo aktivni Orchestra Sinfonica del Conservatorio Vincenzo Bellini di Catania (Simfonični orkester Konservatorija Vincenzo Bellini iz Catanie), v katerem sodelujejo tudi učitelji in študenti Glasbenega združenja Etnea.