amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

Samanta in Mate Njena.si

Ljubezen na vasi: Kmet nove sezone očaran nad ...

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Velikani vožnje zavzeli prestolnico

Oglasno sporočilo, 06.09.2024 12:27:22

Zavarovalnica Triglav z AMZS po Sloveniji organizira Osvežitvene vožnje za starejše voznike.

Delite na:
Velikani vožnje zavzeli prestolnico

Se spomnite, kako je bilo, ko ste opravljali vozniški izpit in svojega prvega avtomobila? Če so od tedaj minila desetletja, veste, da se je vožnja precej spremenila. Zavarovalnica Triglav v sodelovanju z AMZS zato že četrto leto zapored organizira Osvežitvene vožnje za starejše voznike po vsej Sloveniji, ki se jih je doslej udeležilo že več kot 1400 voznikov starejših od 60 let. Prva postaja priljubljene akcije je bila letos v Ljubljani, akcija pa bo svojo pot nadaljevala po Sloveniji vse do novembra.

»Osvežitvene vožnje z inštruktorjem so program, s katerim skrbimo za dolgo in varno mobilnost starejših voznikov. Ti so takšen način obnovitve znanja izjemno dobro sprejeli, pa tudi rezultati so zelo spodbudni. Gre za voznike, ki jih odlikujejo leta izkušenj na cesti, številni prevoženi kilometri, strpnost in modrost. Zaradi vseh teh odlik so starejši vozniki za nas pravi velikani vožnje in s to akcijo želimo tudi počastiti milijone njihovih varno prevoženih kilometrov,« je povedala Ana Cergolj Kebler, vodja varne mobilnosti v Zavarovalnici Triglav.

Osvežitvena vožnja je brezplačna ura mestne vožnje z enim od osmih izkušenih učiteljev vožnje iz AMZS, ki jo starejši opravijo s svojim avtomobilom. Ob tem imajo vozniki tudi priložnost, da spoznajo vse koristne zmogljivosti svojega avtomobila, kot so na primer varnostno-asistenčni sistemi, ki jih lahko potem začnejo aktivno uporabljati. Ključna lastnost osvežitvene vožnje pa je, da lahko starejši z inštruktorjem med samo vožnjo razrešijo morebitne prometne dileme, po vožnji pa sledi še kratka analiza vožnje in učiteljev nasvet.

2024-08-28 Triglav - Osvežitvena vožnja-45.jpg

V največji slovenski zavarovalnici se zavedajo pomena izkušenj in varnosti vseh generacij v prometu, zato so za svoje zavarovance, ki so starejši od 60 let, ustvarili skupnost, ki ceni na tisoče prevoženih kilometrov in desetletja različnih zgodb za volanom. Ker spoštujejo dolgoletne izkušnje in podpirajo velikane vožnje, bodo do sredine novembra skupaj z inštruktorji AMZS prepotovali Slovenijo in vozniško znanje osveževali še z vozniki v Celju, Kopru, Murski Soboti, Trbovljah in Kranju.