1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Je ta nenavadni valj del vesoljske ladje?!

kš, 19.07.2023 18:42:11

Na plažo v Zahodni Avstraliji je naplavilo skrivnosten velikanski kovinski valj, ki je dodobra zmedel prebivalstvo in tudi oblasti.

Delite na:
Je ta nenavadni valj del vesoljske ladje?!
Kaj za vraga je ta zadeva? Twitter

Po poročanju časopisa The Independent so prebivalci v bližini plaže Green Head predmet prvič opazili 16. julija popoldne in ga prijavili policiji Zahodne Avstralije, ki je obiskovalce plaže pozvala, naj se izogibajo morebitnemu "nevarnemu" predmetu.

"Predmet obravnavamo kot nevaren, dokler ne ugotovimo njegovega izvora. Ljudje na tem območju naj ohranijo varno razdaljo," so sporočili iz policijske uprave.

Za zdaj niso objavili nobenih odgovorov ali teorij o izvoru predmeta, navedli so le, da menijo, da ne izvira iz komercialnega letala. Policija je ljudi tudi pozvala, naj ne delajo nobenih zaključkov, dokler se preiskava ne konča.

To seveda ni ustavilo ugibanj o predmetu, saj nekatere govorice kažejo, da bi lahko izviral iz pogrešanega malezijskega leta MH370, druge pa trdijo, da bi lahko bil povezan z NLP-ji. V identifikacijo predmeta se je vključila tudi Avstralska vesoljska agencija, ki je na Twitterju zapisala, da bi "lahko šlo za tuje vesoljsko nosilno vozilo".

nezemljani
Je morda odpadel kakšen kos neznanega vesoljskega plovila?
Pixabay

Lokalni prebivalec Garth Griffiths je valj opisal kot "polcilindričen predmet iz lahkega materiala iz ogljikovih vlaken, podobnega lahki smoli". Objekt, ki je prekrit s školjkami, meri približno osem metrov v širino in osem do deset metrov v dolžino.

Nekateri strokovnjaki so namignili, da bi lahko bil predmet del indijskega satelita, morda rezervoar za gorivo rakete PSLV (Polar Satellite Launch Vehicle). Zadnja uspešna izstrelitev misije PSLV je bila izvedena aprila 2023.
Ne glede na izvor jeklenke pa strokovnjaki pravijo, da niso presenečeni nad zanimanjem, ki ga je vzbudila.

"Je zelo zanimivo," je za The Guardian povedala Alice Gorman, strokovnjakinja na področju vesoljske arheologije, in dodala, da je predmet "način, kako se lahko običajni ljudje približajo vesolju, saj se te stvari pogosto spremenijo v spominke. Ljudje radi obdržijo nekaj vesoljskih odpadkov."

Gormanova je tudi dejala, da je policija ravnala pravilno, ko je javnost držala stran od predmeta, saj meni, da bi lahko vseboval strupene snovi. "Veliko raketnega goriva je dejansko precej strupenega, čeprav je ta predmet že nekaj časa tu in očitno ni uničil ničesar, kar je raslo na njem, je previdnost nujna,” je dejala.