peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

bencin gorivo, dizel Svet24.si

"Bencinarjem" se na črpalko splača še danes, ...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Tedenski horoskop: še bo brcal nazaj, a je njegov...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Zabava

Žarometi: kdo bo igralec leta 2017?

M. V., I. P., G. Z., Vklop, 15.04.2018 19:01:44

Predstavljamo nominirance, ki se bodo letos potegovali za žaromet v kategoriji igralec leta. Podelitev medijskih nagrad bo v nedeljo, 22. aprila 2018, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Delite na:
Žarometi: kdo bo igralec leta 2017?
Jernej Šugman Revija Vklop

Bralci in uredništvo Vklopa smo svoje delo opravili in pred nami je spisek nominirancev v kategoriji igralec leta. 

IGRALEC LETA

Jernej Šugman

Konec leta preminuli prvak ljubljanske Drame je za sabo pustil veliko praznino. V gledališču je ustvaril celo goro nepozabnih vlog, v filmu pa smo ga lani gledali v Steklih lisicah in srbski Čredi; ne smemo pa pozabiti na vse risanke, ki jim je posodil glas. Igralski velikan v vseh žanrih in formatih ter dobitnik številnih nagrad zagotovo ne bo nikoli pozabljen.

seba cavazza.jpg

Sebastian Cavazza

Član Mestnega gledališča ljubljanskega je lani navduševal slovensko publiko s filmom Prebujanja, Srbe je očaral v seriji Sence nad Balkanom, svetovni kritiki pa so hvalili bosansko-slovensko-nemško koprodukcijo Moški ne jočejo, nagrajeno s številnimi mednarodnimi nagradami. Znan je tudi kot glas radijskih iger, oglasov in risank, govoril je na primer animiranega Martina Krpana.

matjaz javsnik.png
Matjaž Javšnik
Revija Vklop

Matjaž Javšnik

Lani smo pomahali v slovo njegovemu priljubljenemu Smiljanu iz Ene žlahtne štorije, nas je pa zato nasmejal tudi kot kapetan v nacionalkinem kvizu Kdo bi vedel. Komik, improvizator, standuper, organizator festivalov in še kaj je lani postal tudi režiser s kratkim filmom Tam, kjer je doma ljubezen, še vedno pa prečesava Slovenijo s svojo monokomedijo Striptiz.

primoz forte.jpg
Primož Forte
Revija Vklop

Primož Forte

Igralec Slovenskega stalnega gledališča Trst se je širši publiki prikupil kot naivni Guštov v Eni žlahtni štoriji – in zagotovo ga bo lik, ki ga je tako odlično oživil, spremljal še kar nekaj časa. V tej vlogi ga obožujejo tudi mlajši, ki pa jih razveseljuje tudi kot glas iz risank (lani je med drugim zopet posodil glas Streli McQueenu v Avtomobilih 3) in z otroškimi predstavami.

Tadej Pisek.JPG
Tadej Pišek
Revija Vklop

Tadej Pišek

Pričakovati je bilo, da se bo prikupni glavni igralec nove serije Reka ljubezni, ki je nadomestila Usodno vino, hitro prikupil gledalcem. Je član Slovenskega stalnega gledališča Trst, poleg tega sinhronizira risanke, piše dramska besedila in scenarije ter igra v radijskih igrah. Trenutno najbolj zaželeni slovenski zet pa je tik pred koncem leta postal še striptizer – v istoimenski predstavi, seveda.

bojan emersic.jpg
Bojan Emeršič
Revija Vklop

Bojan Emeršič

Čeprav smo ga lani na televiziji z oddajo Vse je mogoče videli le občasno, ga gledalci niso pozabili – tako ali tako nas ves čas razveseljuje v predstavah ljubljanske Drame, najmlajše pa v številnih sinhronizacijah risank. Bojan je eden tistih izjemnih igralcev, ki so se že zdavnaj zapisali v srca gledalcev.