IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Lepa vremenarka POP TV: Tresoče noge in suha usta so preteklost!

Lara Paukovič, Vklop, 01.08.2018 19:01:23

Nova vremenarka 24ur, ki je »vskočila« za čas, ko bo Jana Morelj na porodniškem dopustu, pravzaprav ni tako nova.

Delite na:
Lepa vremenarka POP TV: Tresoče noge in suha usta so preteklost!
Špela Jereb Rok Deželak

Špelo Jereb so gledalci pred malimi zasloni spoznali prav kot voditeljico vremena na Planetu TV, pozneje pa je vodila še oddajo O magazin. Mnogim je prirasla k srcu, zato so bili ob njenem nenadnem umiku iz medijskega sveta, ki je trajal nekaj let, precej razočarani. A Špela brez televizije ne more ... 

Nekaj let ste bili stalnica medijskega prostora, potem ste nekaj časa živeli povsem odmaknjeno od oči javnosti, dejali ste, da vam je to zelo ustrezalo. Ste zdaj pripravljeni na nov odmerek povečane medijske pozornosti?
Ja, res je, počitek mi je prijal, lepo se je bilo posvetiti vsem drugim stvarem, ki se jim prej nisem mogla. Vrnitev na televizijo jemljem bolj kot službeno dolžnost in obveznost, zavedam pa se, da s tem pride tudi medijska pozornost, čeprav nam ta včasih ne prija preveč. 

Preberite tudi: Nezadovoljna Ota Roš. Kliknite TUKAJ!

Kaj vas je prepričalo, da se vrnete na televizijo?
Vreme. Vedno sem najbolj uživala v vodenju vremena. Tisti, ki so to doživeli, vedo, da te televizija kar malo zasvoji. Vreme pa je zame češnjica na vrhu torte.

Kako ste se ujeli s sodelavcema Robertom Erjavcem in Katjo Jevšek?
Odlična sta! Prav presenečena sem bila nad njunim lepim sprejemom in prijaznostjo. Hitro smo se ujeli in takoj sta mi pomagala ter me zasula z nasveti. Škoda le, da ima vsak svoj urnik in da se ne bomo pogosto srečevali.

Kakšne spomine imate na svoje voditeljske začetke? Mislite, da bo zdaj kaj drugače, kar zadeva tremo in vse drugo? Je res, da trema nikoli popolnoma ne izgine?
Uf, seveda se jih spomnim. Metuljčki v trebuhu, tresoče noge in suha usta so na začetku stalnica, potem pa se kmalu sprostiš in pred kamero začneš uživati. Ne vem, kako je pri drugih, a pri meni je na začetku vedno trema. Vedno. Ampak verjamem, da bom kmalu pozabila nanjo.

Kaj vse ste počeli, medtem ko vas nismo gledali na malih zaslonih?
Malo sem si odpočila od televizije in uživala življenje. Delala sem v marketingu, hodila na tečaj joge in se družila s prijatelji.

Spomnim se, da sem pred leti v intervjujih z vami zasledila, da ste želeli, preden ste dobili prve ponudbe na televiziji, postati vzgojiteljica v vrtcu. Zdaj so se vaši cilji verjetno malo spremenili?
Nikoli ne reci nikoli. Morda še pride čas, ko se bom lahko pohvalila s svojim vrtcem, kjer se bom igrala in ukvarjala z otroki.  Za zdaj pa me čakajo drugi izzivi.