Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Vražji violinist v petek v Ljubljani!

KS, 11.10.2018 15:51:12

V sklopu turneje „Explosive” bo 12. oktobra v Sloveniji nastopil svetovno priznani glasbenik, ki je s svojo nadarjenostjo in virtuoznostjo že osvojil srca poslušalcev na različnih koncih sveta.

Delite na:
Vražji violinist v petek v Ljubljani!
David Garrett PR

Potem ko je med nas pripeljala svetovne glasbene zvezde, kot so Rod Stewart, Andrea Bocelli in Andre Rieu, Star produkcija za letošnjo jesen pripravlja nove glasbene poslastice! Prva prihaja že oktobra, ko bo v sklopu turneje Explosive v Ljubljani nastopil violinist nemško-ameriških korenin, David Garrett.

Garrett_slika1[4617].jpeg
David Garrett
PR

Čeprav to ni njegov prvi nastop v Ljubljani, bo eden najbolj prepoznavnih glasbenikov mlajše generacije občinstvu prvič predstavil novo glasbeno zgodbo:

„Garretta poslušalci najbolj poznajo zaradi kombinacije njegove karizme rock zvezde in neverjetnega talenta. Pogosto ga opisujejo kot izvajalca klasične glasbe, ki briše meje med Mozartom in Metallico. Zelo smo veseli, da ga bomo lahko predstavili slovenskemu in širšemu občinstvu in ne dvomimo, da bodo obiskovalci koncerta prepoznali čarobnost različnih glasbenih zvrsti v izvedbi impresivnega umetnika.“ Tako o prihajajočem dogodku spregovori direktor Star produkcije, Alen Ključe.

G1[4614].jpeg
David Garrett
PR

Vzdevek vražji violinist si je Garrett prislužil tako s svojimi izrednimi spretnostmi kot tudi z izvedbo naslovne skladbe za biografski film o enemu največjih virtuozov v zgodovini glasbe, violinskem čarodeju Paganiniju. Prvič je nastopil s hamburškimi filharmoniki, ko je bil star šele 11 let in mu je tedanji nemški predsednik Richard von Weizsäcker podaril prvo Stradivarijevo violino. Do danes je prodal že več kot tri milijone albumov in po svetu osvojil kar 23 zlatih in 16 platinastih nagrad.

G3[4616].jpeg
David Garrett
PR

V svoji že četrt stoletja trajajoči karieri je izvedel več kot 1500 koncertov in med njegovimi najzvestejšimi oboževalci so tudi britanska kraljica Elizabeta II., nekdanji ameriški predsednik Barack Obama, nemška kanclerka Angela Merkel ter mnogi drugi. Dvakrat je postavil svetovni rekord v hitrem igranju violine – leta 2008 in 2010 je v oddaji Guinness World Records v 66,56 oziroma 65,26 sekunde brez napake odigral suito Bumbarov let Nikolaja Rimskega-Korzakova. Poznan je tudi kot skladatelj – za prihajajočo turnejo je prispeval 11 lastnih kompozicij.

DavidGarrett_3x2_slovenski[4613].jpg
David Garrett
PR

To je le nekaj najzanimivejših utrinkov iz življenja in umetniške poti Davida Garretta. Prepričajte se o njegovi karizmi in si pravočasno zagotovite vstopnico za njegov nastop v Ljubljani!