pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Zločini na Jadranu: v nemščini nad splitskega hudiča

T. T., Vklop, 11.04.2018 20:01:16

Nemška igralka iranskih korenin igra hrvaško policijsko inšpektorico – ki govori samo nemško! Nemški gledalci so nad Zločini na Jadranu navdušeni, hrvaški malo manj.

Delite na:
Zločini na Jadranu: v nemščini nad splitskega hudiča
Med preiskovanjem primera Branka (Neda Rahmanian) odkrije skrivnosti lastne družine. Fox Crime

Konservativni šef splitske policije Tomislav Kovačić (Max Herbrechter) s težkim srcem dovoli ambiciozni policijski inšpektorici z oddelka za umore Branki Marić (Neda Rahmanian), da prevzame svoj prvi primer – umor vojnega veterana, ki mu kmalu sledi še sumljiva smrt sina nogometnega funkcionarja. Raziskava odpre grozne dogodke med domovinsko vojno in stare družinske rane, razkrije korupcijo in vznemirjujoče skrivnosti, toda Branka je odločena, da bo odkrila resnico, četudi bo ob kariero.

»Branka si veliko upa, je svojeglava, hoče biti najboljša v svojem oddelku. Pogosto se spravi v nevaren položaj, a ima tisti ženski čut, zaradi katerega najde pravo pot. Je zelo posebna inšpektorica,« o svojem liku pravi Rahmanianova. Kriminalistična miniserija je ARD-jeva produkcija z izvirnim naslovom Der Kroatien Krimi, dogaja pa se v Splitu, kjer so jo leta 2016 tudi snemali. Hrvaška ni le scena, hrvaška so prav tako imena likov in krajev, resnično zgodovinsko ozadje, zločini, dogodki, v igralski ekipi je kopica znanih domačih igralcev, od Emila Perice, Leona Lučeva, Alme Prica do Sonje Kovač, Stipeta Ercega in Gorana Navojca, celo napis na plakatu na splitski policiji je hrvaški: »Z drogom nema života.« Z »majhno« podrobnostjo – v seriji vsi, vključno s hrvaškimi igralci, govorijo nemško. »Vse, kar sem se naučila, je 'zdravo' in 'hvala',« priznava 40-letna Rahmanianova, ki je v Nemčijo pri petih letih emigrirala iz Teherana, in pohvali hrvaške kolege, ki so se naučili nemških dialogov, čeprav jezika prej niso znali. Dvoepizodno miniserijo, pod katero se podpisuje znani nemški scenarist Christoph Darnstädt (Das Experiment), so nemški gledalci takoj pograbili, zato so ji hitro dodali še drugo sezono, medtem ko so se hrvaški nad zgodbo zmrdovali, češ, »zakaj bi Ante govoril nemško«. Ker v Zločinih na Jadranu, kot ugotavlja hrvaška kolegica Lidija Gnjidić, glavno vlogo pač igra globalizacija.

Preberite tudi: Dare Kaurič - od punka do Atomik Harmonik. Kliknite TUKAJ!