duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Turška igralka popolnoma neprepoznavna

Katja Kaja Mejač, Vklop, 11.01.2019 20:01:29

Birce Akalay navdušuje v turški telenoveli Lepotica in zver, a je danes v resnici popolnoma neprepoznavna.

Delite na:
Turška igralka popolnoma neprepoznavna
Birce Akalay si je zaradi nove vloge postrigla dolge lase. POP TV

V telenoveli Lepotica in zver je 34-letna igralka Birce Akalay navdušila tako s svojo igro kot tudi s svojo lepoto, s katero blesti ob privlačnem igralcu Ibrahimu Celikkolu. To niti ni presenetljivo, saj je, tako kot številne turške igralke, svojo kariero začela v svetu lepotnih tekmovanj. Leta 2004 je postala miss Turčije, posledično pa je svojo državo zastopala na evropskem izboru, kjer se je uvrstila v polfinalne. Kasneje je začela delati kot voditeljica, leta 2007 pa se je podala v igralske vode ter že od samega začetka dobivala številne glavne vloge. Simpatična igralka je bila kar dvakrat poročena. Njen prvi zakon z igralcem Muratom Ünalmışom je trajal zgolj leto dni. Leta 2014 se je poročila s soigralcem Sarpom Levendoğluem, a sta se leta 2017 ločila, kot razlog pa sta navedla prevelike razlike med njima. 

Nova vloga, nov videz

Po snemanju uspešne telenovele Lepotica in zver je Birce sprejela vlogo v telenoveli Aglama anne (jokajoča mati), v kateri upodablja lik Alev, ki ima duševne težave, po noči strasti pa zanosi, a mora v zapor, kjer rodi hčerko, ki se ji mora odpovedati. Leta kasneje jo iz zapora spustijo, ona pa svojo hčer in njeno življenje opazuje iz oddaljenosti, saj ta ne ve, kdo je njena prava mati. Birce si je za svojo prvo tako močno vlogo v seriji, ki večkrat spominja tudi na triler, omislila vizualno spremembo, saj si je za potrebe snemanja dolge lase postrigla čisto na kratko. Igralka je urejanje pričeske celo posnela in celoten potek delila s svojimi oboževalci, z novo pričesko pa je med njimi sprožila mešane občutke. Nekateri so nad svežim videzom igralke navdušeni, drugi pa menijo, da ji bolj pristajajo dolgi lasje. Številni so sicer mnenja, da jo je k odločitvi za spremembo videza spodbudila tudi življenjska prelomnica, igralka se je namreč ločila, a sama tega ni nikoli potrdila. Ne glede na mnenja drugih ji lahko lasje prej ali slej ponovno zrastejo, z novo pričesko pa je svojemu liku dodala tisto potrebno ostrino, ki so jo ustvarjalci iskali. 

Lepotica in zver Birce Akalay
Birce v telenoveli Lepotica in zver upodablja uspešno zdravnico.
POP TV

Bosta glavna junaka našla srečo?

Birce sicer v telenoveli, ki jo trenutno spremljate na malih ekranih, igra eno izmed boljših zdravnic Asli, ki svoje delo posveča predvsem pomoči potrebnim otrokom, veliko pa ji pomeni tudi družina, čeprav ima samo brata, s katerim imata resnično močno vez. Splet okoliščin jo poveže s temačnim Ferhatom, v katerem vidi samo temo, počasi pa se bo njun odnos začel razvijati v smeri, ki jih sama ni pričakovala. Zanimivost uradnega naslova je tudi ta, da oba lika sicer predstavljata nežno lepotico in temačno zver, a je uradni naslov v resnici Siyah Beyaz Ask, kar v prevodu pomeni Belo in črno.

Objavljeno v reviji Vklop št. 52, 27. 12. 2018.